Montirana oprema, zašto merna stanica još uvek ne radi?

Požarevac

Društvo

Montirana oprema, zašto merna stanica još uvek ne radi?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Pripremni radovi su završeni, postavljen je objekat i montirana oprema, ali automatska stanica za merenje kvaliteta vazduha još uvek nije u funkciji.

Bojan Dinić, član Gradskog veća Požarevca zadužen za resor poljoprivrede, zaštite životne sredine i zdravstva, kaže za E-Braničevo da je automatska merna stanica postavljena jutros u objekat na uglu Dositejeve i ulice Radomira Milenića Rusa, međutim, još uvek nije u funkciji.

“Oprema je montirana ali nije priključena na struju. Očekujemo da u narednih nekoliko dana merna stanica bude puštena u rad”, istakao je Dinić.

Podsećamo da je grad Požarevac još u septembru 2020. godine zaključio ugovor sa društvom s ograničenom odgovornošću “Ecomaks solutions” iz Beograda vredan nešto vise od 20 miliona dinara sa PDV-om za nabavku opreme za merenje kvaliteta vazduha.

Dakle, dok ponovo ne dođu sutračnjaci iz beogradske firme, građani Požarevca biće uskraćeni za podatke o koncentraciji sumpor dioksida, azotovih oksida, ugljen monoksida i suspendovanih čestica  PM 10, PM 2,5 i PM 1 u vazduhu koje će meriti automatska stanica.

To Top