Zašto merenja požarevačke stanice još uvek nisu dostupna na sajtu agencije?

Požarevac

Društvo

Zašto merenja požarevačke stanice još uvek nisu dostupna na sajtu agencije?

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine prikazana su očitavanja 70 stanica za merenje kvaliteta vazduha u Srbiji. Rezultati merenja požarevačke automatske stanice još uvek nisu vidljivi na ovom sajtu.

Automatska stanica za merenje kvaliteta vazduha proradila je početkom aprila 2022. godine i tada je najavljeno da će rezultati merenja biti dostupni ne samo na gradskom sajtu, već i na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine, što se do danas nije desilo.

MERNA STANICA RADI, ALI REZULTATI MERENJA NISU DOSTUPNI

„Ugovor je poslat prošle godine na saglasnost Agenciji za zaštitu životne sredine ali još uvek nismo dobili odgovor od njih“, kaže za E-Braničevo Bojan Dinić, član Gradskog veća Požarevca zadužen za resor poljoprivrede, zaštite životne sredine i zdravstva, i dodaje da će ih kontaktirati ponovo.

Požarevljanima su rezultati merenja automatske stanice,  koji se ažuriraju na svakih sat vremena, dostupni na sajtu grada Požarevca, a podaci se mogu videti za 24 časa. Vazduh u Požarevcu je trenutno prihvatljivog kvaliteta, a u 8 časova jutros ocenjen je kao zagađen.

Podsećamo da je i juče u dva navrata vazduh bio zagađen, o čemu je portal E-Braničevo pisao.

KVALITET VAZDUHA U POŽAREVCU PRIHVATLJIV, POVREMENO ZAGAĐEN

To Top