Moto-trka za vikend u Beranju

Požarevac

Događaji

Moto-trka za vikend u Beranju

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Glavna moto-kros trka ,,Nagrada Požarevca 2022. godine” biće održana u nedelju, 9. oktobra, u periodu od 11 do 17 časova.

Kvalifikacioni treninzi biće odigrani u subotu, 8. oktobra, od 10 do 17 časova, najavila je Milica Borkanović, zastupnica Moto udruženja ,,Vatreni” iz Požarevca.

,,U pitanju je trka koja se vozi i boduje za Nacionalni šampionat Srbije u moto-krosu. Vozi se na stazi u ataru sela Beranje, koja je duga 1.540 metara, ima 23 krivine, 10 pravaca i 20 skoka, što je čini izuzetno atraktivnom. U 11.30 časova Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, otvoriće trku, a u 18 časova biće dodeljene nagrade. Očekivani broj takmičara je oko 80, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva“, kaže ona.

Kako navodi, voziće se trke u 9 klasa, i to: MX50, MX65, MX85, MX1, MX2, MX125, MX3, MXS i MX open.

Vladimir Lovra, potpredsednik ovog kluba, pozvao je sve građane Požarevca i okoline da dođu na trku i podrže Moto klub ,,Vatreni“ s obzirom na to da je to jedina trka i klub u Braničevskom okruga.

,,Staza je napravljena pre tri godine i jedna je od uređenijih u Srbiji, a grad je podržao taj projekat. Ove godine postoji nekoliko novina i to proširenje parkinga i uređenje infrastrukture“, dodao je on.

Andrija Mirković, koji već treću sezonu vozi moto-kros za ,,Vatrene“, ističe da se ljubav prema trkama rodila još u ranom detinjstvu. Kako kaže, prošle godine vozio je klasu MXB, a ove godine voziće MX125 i nada se što boljem plasmanu.

Ulaz na trku je besplatan.

 

To Top