Na kojim biračkim mestima u Braničevskom okrugu će biti ponovljeni izbori?

Braničevo

Politika

Na kojim biračkim mestima u Braničevskom okrugu će biti ponovljeni izbori?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Kako E-Braničevo saznaje, na nekoliko biračkih mesta u Braničevskom okrugu biće ponovljeni predsednički i parlamentarni izbori.

Glasanje na predsedničkim izborima u Požarevcu poništeno je zbog  većeg broja listića u kutijama od broja izašlih građana na glasanje na dva izborna mesta – u Osnovnoj školi „Vuk karadžić“, biračko mesto 28, i u osnovnoj školi u Poljani, na izbornom mestu 52.

Iz istog razloga poništeno je i glasanje u osovnoj školi u Ramu, opština Veliko Gradište, na izbornom mestu 25, potvrdili su iz OIK za E-Braničevo. Glasanje je poništeno i na biračkom mestu 31 u Petrovcu na Mlavi jer kontrolni list nije bio potpisan od strane prvog glasača. Tamo će biti ponovoljeni i predsednički i parlamentarni izbori.

Poništeno je glasanje i na jednom biračkom mestu u opštini Žabari, tačnije na biračkom mestu broj 21 u školi u Oreovici, jer je pronađen jedan listić više u kutiji.

GIK u Požarevcu je donela rešenje o poništavanju glasanja na parlamentarnim izborima na sledećim biračkim mestima: broj 5 u osnovnoj školi u Bratincu, 40 u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”, 52 u osnovnoj školi u Poljani i 55 u osnovnoj školi u Rečici, zbog većeg broja listića u kutiji od broja birača koji su izašli na izbore, kao i na biračkim mestima 11 u školi u Živici i 20 u MZ Braća Vujović, zbog toga što nije bilo kontrolnog lista u kutiji ili nije bio popunjen.

Opštinska izborna komisija u Petrovcu na Mlavi donela je rešenje o poništavanju glasanja na biračkom mestu 36 jer nisu mogli da se utvrde rezultati zato što zapisnik nisu potpisali članovi biračkog odbora.

To Top