Održani 31. Dani mlavsko-homoljskih pčelara u Kamenovu

Petrovac

Događaji

Održani 31. Dani mlavsko-homoljskih pčelara u Kamenovu

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Proteklog vikenda u Kamenovu je održana po 31. put tradicionalna manifestacija Dani mlavsko – homoljskih pčelara.

Manifestaciju je otvorio Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija, koji je tom prilikom istakao da se nada uspešnijoj godini od prethodne, a zatim najavio novu akciju u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, odnosno Upravom za veterinu. Naime, u toku godine trebalo bi da počne ozbiljnija kontrola američke kuge na terenu, odnosno po prvi put organizovano i besplatno obilaziće se svi pčelinjaci oko onih koji su imali kugu prethodne godine.

Prodajni štandovi bili su uglavnom iz Srbije, iako je ranije bilo i onih iz inostranstva. Prodavci su imali da ponude sve što je potrebno jednom pčelaru, od košnica, ramova, voska, do sitnog pribora, kao i same proizvode od meda, među kojima je bilo i inovativnih poput prirodnih namaza i kozmetike. Između ostalog, veliko interesovanje vladalo je i za predavanja koja su organizovana u sklopu manifestacije.

Pored pčelara iz svih krajeva Srbije, na manifestaciji su bili prisutni i gosti iz Republike Srpske, Makedonije, Bugarske i Rumunije.

Organizatori manifestacije su Društvo pčelara „Mlava“, Organizacioni odbor Kamenovo, MZ Kamenovo i Turistička organizacija opštine, pokrovitelj opština Petrovac na Mlavi”. Ovi dani održavaju se pod okriljem Saveza pčelarskih organizacija Srbije – SPOS.

To Top