Nadmetanje predškolaca i osnovaca u poznavanju saobraćajnih pravila

Požarevac

Događaji

Nadmetanje predškolaca i osnovaca u poznavanju saobraćajnih pravila

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Opštinsko takmičenje „Pažljivkova smotra“ održava se danas i sutra u Požarevcu.

,,Pažljivkova smotra“ je takmičenje predškolaca i mlađih osnovaca u znanju o pravilima ponašanja i bezbednom učešću najmlađih u saobraćaju. Takmičenje se održava u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Požarevca i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

,,Ovo takmičenje namenjeno je najmlađem uzrastu dece od pet do 14 godina. Na današnjem takmičenju učestvuju deca predškolskog uzrasta, a imamo ukupno 12 ekipa. Deca su najranjiviji učesnici u saobraćaju, te zato pokušavamo da ih edukujemo“, objasnio je Dragan Stanojević iz Saveta za bezbednost saobraćaja grada Požarevca.

Igre se sastoje od pitanja različitog karaktera vezana za pravila ponašanja u saobraćaju, a deca usmeno ili pismeno u zavisnosti od igre u određenom vremenskom periodu imaju mogućnost da daju tačan odgovor. Svaka ekipa broji po četiri člana – tri učestvuju u takmičenju, dok je četvrti igrač rezervni.

U dva polufinala takmičiće se 12 ekipa, nakon koga će biti organizovano finale gde će učestovati dve najbolje ekipe. Pobednik finala biće predstavnik Požarevca na okružnom takmičenju.

To Top