Nagrađeni najuspešniji đaci u Velikom Gradištu

Veliko Gradište

Događaji

Nagrađeni najuspešniji đaci u Velikom Gradištu

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Na svečanosti upriličenoj za najbolje učenike i nastavnike u školskoj 2021/22. godini, predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, uručio je nagrade kao priznanje za trud i izuzetan uspeh koji su tokom školovanja ostvarili.

Među najboljim učenicima ove školske godine su 34 dobitnika diplome “Vuk Karadžić“, od kojih je petoro đaka generacije.

Đaci generacije nagrađeni su vaučerima za kupovinu tehničke robe u iznosu od po 40.000 dinara, a njihov uspeh istaknut je i na gradskom bilbordu. Vaučerima za kupovinu tehničke robe nagrađeni su i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima iz oblasti znanja. Za prvo mesto u visini od 40.000 dinara, a za treće mesto 25.000 dinara. Đaci sa osvojenim mestima na republičkim takmičenjima u sportu nagrađeni su za treće mesto kompletom sportske opreme u vrednosti do 21.000 dinara. Svima njima opština je obezbedila i sezonske karte za “Silver lejk“ akva-park.

Shodno osvojenim mestima, nagrađeni su i nastavnici čiji su učenici postigli uspeh, sa po 10 i pet hiljada dinara, dok su nosioci diplome “Vuk Karadžić“ dobili po pet hiljada dinara. Takođe, tri najbolja studenta iz ove opštine nagrađena su, za prvo mesto sa po 30, a drugo i treće sa po 20 hiljada dinara, a svim učenicima i nastavnicima uručene su prigodne knjige sa posvetom.

Da svi đaci imaju odlične rezultate prilikom upisa u srednje škole i na fakultete, a ove nagrade, iako skromne, pokazuju da opština brine o njima, te da će i dalje pružati podršku školama, obezbeđujući materijalna sredstva za bolje uslove za rad učenika, naglasio je predsednik opštine i dodao da su za njihov uspeh zaslužni i nastavnici i roditelji.

“Ovo je jedan od lepših dana mog posla, kada se dele diplome i kada se, na neki način, vrednuje vaš rad – negde osmogodišnji, a negde čevorogodišnji i vreme kada vi koračate jednu stepenicu više u svojim životima i zaista je ovo veliki vaš uspeh što ste do sad ostvarili“, rekao je Milić.

Čestitajući dobitnicima nagrada, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove, Danka Nikolić, zadužena za oblast osnovnog i srednjeg obrazovanja, poručila je da su đaci svojim trudom i posvećenošću postigli ogroman uspeh.

“Prethodni period je zbog globalne pandemije bio jako problematičan za obrazovanje i ja bih da kažem nešto o čemu se zato što je u velikoj meri prošlo, ne priča. Profesori su izneli jedan neverovatan teret, radili su trodupli posao, da bismo mi imali koliko-toliko kvalitetno obrazovanje i na kraju smo to nekako uspeli da preguramo“, poručio je đak generacije Srednje škole „Miloje Vasić“, Goran Knežević.

Svečanost su uveličali učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca  –  odeljenja u Velikom Gradištu.

To Top