Najavljen početak radova na rekonstrukciji fasade zgrade opštine

Petrovac

Događaji

Najavljen početak radova na rekonstrukciji fasade zgrade opštine

Foto: RTV Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

U Petrovcu na Mlavi juče je održana 42. sednica Opštinskog veća, a na dnevnom redu bilo je sedam tačaka od kojih su dve izdvojene kao najbitnije.

Veće je, između ostalog, razmatralo zahtev KJP „Izvor” za davanje saglasnosti na odluku o visini naknade, uslovima i načinu naplate komunalne usluge, uređivanja i održavanja groblja na teritoriji mesnih zajednica.

Opštinsko veće je dalo saglasnost na ovu odluku, a ona omogućava mesnim zajednicama da sa KJP „Izvor” zaključe ugovor o održavanju groblja. To znači da se i u 2022. godini sve mesne zajednice koje su zainteresovane za ovu uslugu mogu javiti ovom preduzeću”, kazala je Hristina Đorđević, šefica kabineta predsednika opštine.

Druga najvažnija tačka odnosila se na program za rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na području opštine Petrovac na Mlavi.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima definiše da sredsta od novčanih kazni u visini od 70 odsto pripadaju budžetu Republike Srbije, dok 30 odsto pripada budžetu jedinici lokalne samouprave. Od tih 30 odsto sredstava, 50 odsto se koristi za popravljanje saobraćajne infrastrukture, a preostalih 50 odsto za rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Petrovca na Mlavi i za promotivne aktivnosti”, objasnila je Đorđević.

Kako kaže, ove godine iz budžeta biće izdvojeno devet miliona dinara za unapređenje saobraćajne infrastrukture i to na rešavanje problema u zonama škola, saobraćajnu signalizaciju, ležeće policajce i opremanje policijske stanice. Od te sume biće opredeljeno 900.000 dinara za kupovinu alkotestova i testova na drogu.

Đorđević je istakla da će radovi na rekonstrukciji fasade zgrade opštine Petrovac na Mlavi početi od 4. marta, prema najavi Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Republike Srbije.

„​U planu je da rekonstrukcija traje godinu dana. Tokom radova duž zgrade, usled postavljanja skela i obezbeđenja gradilišta, biće onemogućen prolaz pešaka pored zgrade, a parking mesta u tom delu neće biti u funkciji. Takođe tokom ovog perioda biće izmenjeno  radno vreme određenih opštinskih službi o čemu će sugrađani biti blagovremeno obaveštavani”, objasnila je Đorđević.

Veći deo projekta rekostrukcije fasade finansira Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, uz učešće Opštine Petrovac na Mlavi u iznosu od 17 miliona dinara.

To Top