Najavljen program 59. LJKI, mnogi detalji i dalje nepoznati

Požarevac

Događaji

Najavljen program 59. LJKI, mnogi detalji i dalje nepoznati

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na konferenciji za medije održanoj u Ergeli Ljubičevo predstavljen je program 59. Ljubičevskih igara. Detalji vezani za defile, otvaranje igara i počesnog viteza nisu obelodanjeni.

Zvanično otvaranje LJKI biće u petak, 2. septembra, na gradskom trgu, a defile će, kao i proteklih nekoliko godina, imati neku tematsku celinu.

„Sada neću otkrivati šta će biti tema defilea i ko će biti učesnici. Moj kabinet i tim ljudi koji radi na organizaciji Ljubičevskih konjičkih igra zaista to uvek dobro osmisli“, kazao je gradonačelnik i obelodanio samo da će u defileu sigurno biti učenici generacije.

Na pitanje novinarke portala E-Braničevo ko će otvoriti ovogodišnje igre, gradonačelnik nije mogao da odgovori jer nisu još uvek dobili zvaničnu potvrdu.

„Za sada još uvek ne znamo ko će otvoriti ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre, ali će neko sigurno biti delegiran od strane predsednika, budući da su i same igre pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića“, kazao je Pavlović.

Novinari su ostali uskraćeni i za informaciju ko će biti počasni vitez.

„Bićete obavešteni“, rekao je gradonačelnik.

O koncertima u centru grada koji će biti održani u periodu od 31. avgusta do 3. septembra pisali smo proteklih dana, kao i o ceni koncerata.

>>KONCERTI ZA LJKI: AMADEUS BEND, TONI CETINSKI, HARIS DŽINOVIĆ...<<

>>BIJELO DUGME PEVALO ZA 40 000, SVI OSTALI KONCERTI KOŠTAĆE 50 000 EVRA<<

Program na Hipodromu od 2. do 4. septembra

Program na požarevačkom Hipodromu počinje u petak, 2. septembra, regionalnom izložbom konja za koju je prijavljeno oko 80 grla. Otvaranje izložbe je u 11 časova, najavio je Aleksandar Milenković, predsednik Konjičkog društva „Knez Mihailo“.

U subotu, 3. septembra, biće održane četiri kasačke trke - „Resava“, „Mlava“, „Morava“ i „Dunav“, kao i dve galopske trke - „Mihailovac“ i „Vojvoda Milivoje Živanović“, voltižovanje dece i polifinale Ljubičevskog višeboja.

Drugog dana, u nedelju, biće održane dve kasačke trke - „Stig„ i „Knez Mihailo, i četiri galopske trke - „Memorijal Blagoja Urosevića“, „Kostolac“, „Braničevo“ i „Kup Ljubičeva“, voltižovanje dece i finale Ljubičevskog višeboja.

„Za sada još uvek ne možemo da pričamo o broju konja i takmičarima na ovogodišnjim igrama jer je našim internim aktima propisano da se upis grla vrši u nedelji u kojoj se takmičenje odvija. Imamo najavu da će ušestvovati gosti iz inostranstva – Severne Makedonije, Mađarske, Bugarske i Bosne i Hercegovine“, objasnio je Milenković.

Ukupan fond nagrada je oko šest miliona dinara, kazao je on. Najplaćenija trka je „Kup Ljubičeva“ sa fondom od dva miliona dinara, a najznačajnija kasačka je internacionalna trka „Knez Mihailo“  sa fondom od 800 hiljada dinara. Ukupan nagradni fond za Ljubičevski višeboj je dva miliona dinara, a pobednika očekuje nagrada od 725 hiljada dinara.

Milenković je podsetio da su višebojci počeli pripreme početkom avgusta pod budnim okom trenera Radeta Milovanovića.

>>VIŠEBOJCI POČELI SA PRIPREMAMA<<

Marko Milenković, koji je ostvario šest pobeda, ukoliko i ove godine osvoji titulu vitez Ljubičeva postaće najbolji takmičar u istoriji ovog sporta. Prošlogodišnju titulu osvojio je sa grlom Neval koji je potom, kako je rečeno na konferenciju, otišao u penziju.

Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije grada Požarevca, kazao je da su pripreme Hipodroma za igre počele blagovremeno i da su umivene tribine. On je podsetio da je prošle godine otvorena izložbena postavka Konjičkog kluba „Knez Mihailo“ o istorijatu Ljubičevskih konjičkih igara koju će svi moći da pogledaju tokom trajanja igara.

„Cena ulaznica je ista kao prethodnih godina – 300 dinara za A i B tribinu, a za centralnu tribinu 1.000 dinara. Prodaja ulaznica počeće od ponedeljka u Turističkom informativnom centru“, najavio je Baldić.

To Top