NARANDŽASTI METEOALARM: Do kada će padati sneg?

Braničevo

Društvo

NARANDŽASTI METEOALARM: Do kada će padati sneg?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Konačno je stigla prava snežna zima. Od sredine nedelje maksimalna dnevna temperatura biće ispod nule.

Početak nove sedmice obeležio je sneg, koji u Požarevcu i okolini pada već dva dana. Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da se u Braničevskom okrugu danas očekuje formiranje snežnog pokrivača većeg od 10 centimetara, što može stvoriti ozbiljne probleme u saobraćaju, te je na snazi narandžasti meteoalarm. Maksimalna dnevna temperatura danas neće prelaziti jedan stepen.

U utorak je najavljeno slabljenje, a do kraja dana i prestanak padavina. Najniža temperatura biće minus tri stepena, a najviša oko nule. U sredu biće oblačno, ali uglavnom suvo. Minimalna dnevna temperatura iznosiće do minus pet, dok će maksimalna biti identična kao i u utorak.

U četvrtak, 13. januara, očekuje nas ledeni dan, sa najnižom dnevnom temperaturom do čak minus 12 stepeni i najvišom minus tri stepena, najavljuju meteorolozi. U petak biće oblačno, ali bez padavina. Minimalna dnevna temperatura iznosiće minus osam, a maksimalna jedan stepen.

Vreme za vikend biće maglovito i oblačno, ali bez padavina. Prvog dana vikenda minimalna temperatura iznosiće minus pet, a drugog nula stepena. Maksimalna temperatura biće u subotu jedan, a u nedelju dva stepena.

To Top