Nastavljaju se protesti poljoprivrednika, ali i pregovori

Braničevo

Poljoprivreda

Nastavljaju se protesti poljoprivrednika, ali i pregovori

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon sastanka poljoprivrednika u Vladi Srbije sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, koji je trajao gotovo devet sati, postignuta je saglasnosti oko premija za mleko, ali ne i dogovor o suncokretu, saznaje E-Braničevo.

Ovu informaciju potvrdili su nam predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Stig“ koji su prisutvovali današnjem sastanku. Kako saznaje E-Braničevo, svi poljoprivrednici koji su prisustvovali sastanku vratili su se na mesto blokada gde će razgovarati sa ratarima.

U ovom trenutku izvesno je da se nastavljaju protesti, ali i pregovori, a detaljnije o daljim koracima moći će da govore kasnije večeras ili sutra ujutru, rekli su iz Udruženja „Stig“ za E-Braničevo.

Nastavljaju se pregovori

"U zgradi Vlade smo, kolege iz vlade i ja i predstavnici PKS-a bićemo i celu noć ovde i sutra, koliko god je potrebno za dogovor. Razgovori su bili teški, a budžet nije ćup iz kojeg se vadi koliko ko hoće, a ni vlada ne može da garantuje cene", rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović za RTS.

Ističe da je postignut visok stepen saglasja oko premija za mleko, oko podrške poljoprivrednim proizvođačima vezanim za gorivo.

"Došli smo do cene koja bi poljoprivrednom proizvođaču donela oko 70 dinara cenu, to je 11 posto više nego što dobijaju u Rumuniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Mađarskoj. Ovo je blizu 600 evra po toni, nadam se da će svi imati sluha, vlada čini nadljudske napore da reši ovu situaciju", naveo je Nedimović, piše RTS.

Kompletnu vest pročitajte OVDE.

To Top