Nataša Lester: “Diorova tajna“

Braničevo

Kultura

Nataša Lester: “Diorova tajna“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Roman „Diorova tajna“ Nataše Lester je čudesna i uzbudljiva priča o izgubljenoj ljubavi, ženskoj snazi i strahotama Drugog svetskog rata.

U središtu ove složene ali očaravajuće priče su talentovana avijatičarka Skaj Penrouz, njena otuđena sestra Liberti, njen najbolji drug iz detinjstva Nikolas Kroford i njegova tajanstvena verenica, Francuskinja Margo Žurdan. Njihovi će se putevi ponovo ukrstiti tokom tajnih operacija u vreme Drugog svetskog rata.

U današnjici Australijanka Kat Žurdan, istoričarka mode i konzervatorka tekstila, pronalazi tajni plakar pun neprocenjivih Diorovih haljina u praznoj kornvolskoj kući svoje vremešne babe Margo, koja odbija da joj priča o svom nekadašnjem životu u Britaniji i Francuskoj u vreme rata. Otkud njenoj babi te haljine? I kakve veze njena baba ima sa kućom Dior i New Look kolekcijom iz 1947. godine, koja je unela pravu revoluciju u svet mode?

Dok Kat pokušava da odgonetne tu misteriju, u potrazi joj se pridružuje i Eliot Bofort, ugledni autor istorijskih knjiga, koji istražuje podatke za svoju knjigu o sestrama Penrouz u njihovoj majci, avijatičarki iz Drugog svetskog rata.

Njih dvoje postepeno otkrivaju fascinantan svet pilota, špijuna, mode, ljubavi, ogorčenosti i tajni, koji obuhvata period od čitavih šezdeset pet godina i zbiva se na širokom području od mirnog kornvolskog sela do modnih ateljea u posleratnom Parizu, kao i šokantan svet ženskog konclogora Ravensbrika.

„Diorovu tajnu“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl [email protected]

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top