Nema više krpljenja bazena, za rekonstrukciju 297 miliona dinara

Požarevac

Društvo

Nema više krpljenja bazena, za rekonstrukciju 297 miliona dinara

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na današnjoj sednici Skupštine grada Požarevca usvojen je drugi rebalans budžeta. U okviru ove tačke najviše se govorilo o rekonstrukciji otvorenih bazena jer je najviše novca izdvojeno za taj projekat.

Rebalansom budžeta, za rekonstrukciju bazena opredeljeno je 140 miliona dinara u ovoj godini, a u 2023. planirano je blizu 157 miliona dinara. Po rečima Saše Pavlovića, gradonačelnika Požarevca, bazen je izgrađen 1986. godine i od tada je samo krpljen, zbog čega je sada neophodna kompletna rekonstrukcija.

„Znam da imamo milion drugih stvri koje moramo da radimo. Krivo mi je što to nije novi objekat za taj novac. Međutim, doći ćemo u situaciju sledeće godine da zatvorimo bazen, a u tom slučaju ja bih prvi bio kritikovan od strane svih vas s razlogom“, kazao je Pavlović i dodao da je to jedino kupalište koje grad ima i da ga u sezoni koristi oko 50.000 ljudi.

Gradonačelnik kaže da je druga opcija da se bazeni krpe, ali je to rađeno poslednjih šest ili sedam godina i da su ljudi iz Sportskog centra kod njega bukvalno dolazili sa delovima bazena u rukama.

„Prihvatam kritiku, možda je ranije trebalo da pričam o tome, ali nisam hteo da širim paniku. Da li sam bio u pravu - jesam jer se ništa nije desilo. Da li će se možda nešto desiti sledeće godine ukoliko i dalje varimo, velika je verovatnoća da hoće. Da pukne i da povuče nekoga, ne da mogu da se oprostim od funkcije, već mogu da se oprostim od života jer sam ja odgovoran”, istakao je on.

Kazao je da to ne znači da neće biti izgrađen zatvoreni bazen i da već imaju završen projekat.

Svi odbornici saglasni su da je neophodna rekonstrukcija otvorenih bazena, ali su opozicioni odbornici izneli stav da je 297 miliona dinara previše novca.

To Top