Nova parking mesta za osobe sa invaliditetom

Požarevac

Društvo

Nova parking mesta za osobe sa invaliditetom

Foto: JKP

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom obeležavanja 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom JKP „Parking servis" Požarevac odlučio je da pokloni dodatna parking mesta za osobe sa invaliditetom u samom centru grada.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, JKP “Parking servis” Požarevac pokrenulo je inicijativu pred nadležnim odeljenjem Gradske uprave za obeležavanjem dodatnih parking mesta za osobe sa invaliditetom, i to na dve lokacije u gradu - u Takovskoj ulici dodatnih sedam parking mesta i u ulici Jovana Šerbanovića jedno parking mesto, kod ulaza u Poštu.

“Po rešenju nadležnog Odeljenja ta mesta smo i obeležili, i nadam se da će ove dodatne lokacije olakšati kretanje po gradu ove osetljive kategorije stanovništva. Naime, trenutno imamo izdatih 134 parking kartica za osobe sa invaliditetom koje su unificirane za celu teritoriju Republike Srbije, i 35 obeleženih parking mesta. Kartice se obnavljaju svake godine od 1. februara. Potrebna dokumentacija za izdavanje kartice je potvrda PIO fonda o stepenu invaliditeta ne starija od šest meseci, saobraćajna dozvola, lična karta i jedna fotografija korisnika”,  istakla je direktorka Marija Papović.

Ove nedelje, u saradnji sa Komunalnom milicijom,  “Parking servis” će organizovati akciju pojačane kontrole parkiranja na ovim parking mestima, i tim povodom apeluje na sve vozače da poštuju komunalni red i da ne parkiraju na parking mestima namenjenim za osobe sa invaliditetom.

To Top