Novi cenovnik usluga “Vodovoda“ od 1. januara

Požarevac

Društvo

Novi cenovnik usluga “Vodovoda“ od 1. januara

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Gradsko veće grada Požarevca razmatralo je na poslednjem zasedanju i usvojilo izmenjen cenovnik usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ za 2022. godinu.

Kako se navodi u obrazloženju, cenovnik je izmenjen zbog uvođenja novih usluga, ali i zbog rasta troškova pružanja određenih usluga korisnicima. Kalkulacija je rađena na osnovu višine troškova u 2020. godini i ostvarenju u prvih 10 meseci u 2021.

Novi cenovnik obuhvata povećanje troškova angažovanja radnika ovog preduzeća - vodoinstalatera, vozača specijalizovanih vozila, rukovalaca građevinskim mašinama, vođe grupe u službi održavanja i drugih profila.

Cena časa njihovog rada poslednji put je izmenjena 2016. godine kada je minimalna cena rada po času iznosila 121 dinar, dok je u 2021. bila 183,93, što je uvećanje 52 odsto. Kako se navodi u obrazloženju, rast minimalne cene rada uticao je i na povećanje troškova zarada zaposlenih, a posledično i na uvećanje cene časa rada u cenovniku usluga preduzeća.

Pored toga, menjaju se i cene korišćenja mehanizacije zbog poskupljenja goriva, priključenja na sekundarnu mrežu javnog vodovoda i kanalizacije, naknade za privremeno evidentiranje bespravno izgrađenih priključaka na sekundarnoj mreži kanalizacije, usluge ispitivanja vodovodne mreže, kontrole ispravnosti vodomera i izmeštanja priključaka korisnika vode, usluge izdavanja tehničkih uslova za priključenje na mrežu vodovoda, fekalne i kišne kanalizacije i cena održavanja fontana.

Konačnu odluku o cenovniku usluga JKP „Vodovod i kanalizacija“ za 2022. godinu doneće požarevački odbornici. Cenovnik pogledajte OVDE.

To Top