Novi početak rukometa u Požarevcu (FOTO)

Požarevac

Sport

Novi početak rukometa u Požarevcu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen Omladinsko rukometni klub „Mladi radnik“, kao i planovi za razvoj rukometa.

Najstariji član Upravnog odbora kluba, Zvonko Savić, rekao je da zvanično kreće novi početak rukometa u Požarevcu.

Zvonko Savić

„Klub je zvanično osnovan 2015. godine, ali se nije ni u jednoj ligi takmičio, niti je imao finansije jer su sva sredstva odlazila u MRK „Požarevac“. Od ove sezone takmičimo se u Prvoj ligi Zapad – Grupa A. Na mesto predsednika postavljen je Goran Cvetković, nekadašnji rukometaš i trener, sekretar je Nemanja Prvulović ujedno i trener mlađih kategorija, a treneri seniorske ekipe su Milan Petković i Miroslav Savić“, kaže Savić.

Treninzi ekipe su počeli u avgustu, ali se u početku radilo samo sa mlađim selekcijama na stadionu malih sportova. Klub se finansira iz donacija koje obezbeđuju prijatelji kluba, rečeno je na konferenciji.

Početkom oktobra veliki broj požarevačkih rukometaša se vratio u „Mladi radnik“ koji će pomoći svom klubu i mladim igračima.

„Igrači koji su se vratlli igraće bez ikakve novčane nadoknade, sa velikom voljom, željom i ljubavlju prema rukometu i Požarevcu. Imali smo problem da održimo kontinuitet treninga tokom leta, ali smo u tome uspeli zahvaljujući Nemanji Prvuloviću. Hoćemo da ovom gradu vratimo rukomet kakav je nekada bio sa velikom tradicijom i zvezdama rukometa. Da nismo mi krenuli sa radom rukomet bi se ove godine ugasio u Požarevcu i to svi građani znaju“, istakao je Savić.

On je još naglasio da grad stoji iza ambicija kluba i da „Mladi radnik“ ima punu podršku člana Gradskog veća zaduženog za sport, Milana Jovića, kao i gradonačelnika Saše Pavlovića.

Prvi tim „Mladog radnika“ ima 24 igrača, juniora ima 18, pionira 22 i nekoliko desetina dečaka koji treniraju mini rukomet. Seniori se takmiče u Prvoj ligi Zapad – Grupa A, juniori i pioniri se takmiče u ligi mlađih kategorija, a deca koja treniraju mini rukomet igraju mini turnire.

Predsednik Sportskog saveza, Zlatan Kostić, rekao je da su članovi gradskog rukovodstva uključeni u priču oko „Mladog radnika“ i da će Požarevac pružiti punu podršku razvoja ovog sporta.

Zlatan Kostić

„Počela je da se pravi priča da grad nešto radi protiv rukometa, ali sam ja zahvalan ovim ljudima što su prihvatili da obnove sport i vratili našu decu i mogu samo reći da će imati punu podršku svih nas sa željom da rukomet vratimo na staru slavu. Rukomet u Požarevcu nije zaslužio da bude ovde gde jeste, ali se nadam da će ovi ljudi vremenom njegovu poziciju znatno da poprave“, rekao je Kostić.

Podršku rukometu i obezbeđivanje uslova za nesmetano treniranje pruža i Sportski centar Požarevac, a direktorka ove ustanove, Marija Trnavac, istakla je da će Sportski centar maksimalno pomagati klub i izlaziti u susret koliko to bude trebalo, a sve u cilju unapređenja sporta.

Marija Trnavac

Nekadašnji rukometaš i rukometni trener, Goran Cvetković, izabran je za predsednika upravnog odbora „Mladog radnika“ i kaže da će se sve raditi transparentno i da će upravni odbor sve odluke donositi jednoglasno, a da će vrata kluba biti otvorena svima za saradnju.

Goran Cvetković

„Nama je cilj da ovde vratimo rukomet. Krenuli smo od nule i hvala svima koji nam pomažu uz pomoć donacija radi nesmetanog funkcionisanja kluba. Verujem da su se Požarevljani uželeli dobrog rukometa, ali nažalost utakmice će se igrati bez prisustva publike zbog trenutne situacije. U igračkom kadru smo spojili mladost i iskustvo i igrače koje sam nekada trenirao, a koji su došli da pomognu vrlo dobro poznajem“, rekao je Cvetković.

Kapiten Ivan Đoković kaže da je u timu dobra i pozitivna atmosfera i da će se svi igrači truditi da se u ligi ostvari što bolji rezultat.

Ivan Đoković

Upravni odbor kluba se sastoji od pet članova i čine ga predsednik Goran Cvetković, Zvonko Savić, Dejan Titović, Jovica Stojanović i Vlada Petrović. Prvu utakmicu u sezoni „Mladi radnik“ igra na svom terenu protiv „Sloge“ iz Petrovca na Mlavi, a meč se igra u nedelju od 18 časova bez prisustva publike.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top