Novi sportski kompleks između hipodroma i „Bambilenda“

Požarevac

Sport

Novi sportski kompleks između hipodroma i „Bambilenda“

Foto: Arhiva, Grad Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Grad Požarevac raspisao je javnu nabavku za izradu urbanističkog projekta za potrebe prostornog uređenja terena i izgradnju sportskih objekata.

Sredstva za realizaciju ove javne nabavke obezbeđena su iz budžeta grada za 2020.godinu u iznosu od 675.000 dinara bez PDV-a. Krajnji rok za podnošenje ponude je 24.avgust tekuće godine do 12 časova. Otvaranje ponuda obaviće se istog dana u porstorijama Gradske uprave Požarevca. Kriterijum za ocenivanje ponude je najniža ponuđena cena.

Prostor na kojem će kompleks biti izgrađen

Sportski kompleks koji bi trebalo da nikne na prostoru „vašarišta“ koje se nalazi dužinom ulice Ilije Gojkovića, između hipodroma i „Bambilenda“, imaće brojne sadržaje.

Predviđena je gradnja terena za fudbal dimenzija 90 metara dužine i 60 metara širine, koji će biti osvetljen LED reflektorima čime će se omogućiti i njegovo noćno korišćenje. Oko terena će se nalaziti trim atletska staza dužine 350 i 400 metara sa tartan podlogom i minimum četiri trake sa proširenjima za prepone, sprave i prepreke za podizanje brzine, spretnosti, izdržljivosti i snage.
Takođe će biti postavljene fitnes sprave za vežbanje na otvorenom koje će se koristiti za vežbe snage, oblikovanja tela i rekreaciju dece i odraslih osoba. 
Planirano je i postavljanje montažno-demontažne tribine kapaciteta od 50 do 150 mesta sa kojih će se moći sagledati čitav prostor. Prostor će obogatiti i veštačka stena za penjanje, mini sportski teren sa tvrdom podlogom za basket i druge sportske i društvene igre.
Posetioci ovog sportskog kompleksa neće morati da brinu o parkiranju jer je planirana izgradnja 60 parking mesta, a ceo kompleks biće bogat zelenim površinama, lišćarima i četinarima, kao i WI-FI drvećem.
U okviru „Sportskog parkića“ postojaće servisni objekat koji će opsluživati prostor čitavog kompleksa. Servisni objekat sadržaće mokri čvor i prostorije za skladištenje alata i odlaganje i iznajmljivanje različitih sportskih rekvizita. Celokupan prostor biće obezbeđen video nadzorom.
O svemu ovome ranije je govorio predsednik FK „Mladi radnik 1926“ Senad Marić, o čemu smo pisali ranije.
POŽAREVAC USKORO DOBIJA POMOĆNI FUDBALSKI TEREN
 

To Top