Požarevac uskoro dobija pomoćni fudbalski teren

Požarevac

Sport

Požarevac uskoro dobija pomoćni fudbalski teren

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik fudbalskog kluba „Mladi radnik 1926“, Senad Marić, održao je danas konferenciju za medije povodom planiranih radova na izgradnji pomoćnog terena preko puta Gradskog fudbalskog stadiona, na popularnom „Vašarištu“.

Na samom početku svog obraćanja Marić se osvrnuo na ulaganja na stadionu koja su vršena u prethodnom periodu i na značajna finansijska sredstva koja grad ulaže u opremanje sportskih objekata.

Senad Marić, predsednik FK Mladi radnik 1926

„U proteklom periodu u razvoj sportske infrastrukture uloženo je oko 200 miliona dinara što se tiče svih sportskih terena na teritoriji Požarevca, dok se iz budžeta grada za sport izdvaja oko 100 miliona dinara. U 2019.godini smo od grada dobili značajna sredstva za poboljšanje same infrastrukture stadiona gde „Mladi radnik 1926“ trenira, a to je oko 12 miliona dinara i urađeno je dosta stvari na samom terenu i u okviru objekata. Postavljen je novi semafor, urađen je sistem za zalivanje koji je nedostajao, promenjena je sva stolarija u zgradi, urađeno je novo grejanje, kupljene su profesionalne mašine za pranje i sušenje veša, zamenjene stolice na tribinama“,rekao je Marić i dodao da je ovo jedno od većih ulaganja u sam stadion još od perioda kada je klub igrao „Superligu“ 2009/2010.godine .

Za izradu urbanističkog projekta iz budžeta grada izdvojeno je 815 hiljada dinara, što je potvrđeno juče na sednici Gradskog veća, a sama izgradnja terena je podeljena u šest faza.

Prostor gde će čitav kompleks biti izgrađen, popularno „Vašarište“.

„Na ovom prostoru bilo je neophodno rešiti imovinsko-pravni odnos za zemljište. Utvrđeno je da je u pitanju gradsko građevinsko zemljište, što znači da grad može da uradi projekat koji je planiran. Projektom je planirana izgradnja terena za fudbal, čija će dužina biti između 70 i 120 metara, koji će biti ograđen. Oko terena će biti atletska staza sa minimum četiri trake da bi mogla da se održavaju školska takmičenja, a ako bude prostora uradiće se staza sa osam traka za veća takmičenja. Biće izgrađena i jedna veštačka stena za one koji vole da se penju. Imamo atletski klub koji je veoma uspešan i osvaja razne medalje, a treniraju na hipodromu, te bi ovo rešenje i njima odgovaralo”, objasnio je Marić.

„Mladi radnik 1926“ je u  „Superligi“ bio jedini klub koji nije imao pomoćni teren. Pomoćni teren će biti od koristi i mlađim kategorijama, ženskom fudbalskom klubu i klubu američkog fubala.

Vrednost investicije iznosi oko 35 miliona dinara, a postoji mogućnost izgradnje još jednog terena sa veštačkom travom. Početak radova se očekuje u oktobru, a dužina trajanja radova je šest do sedam meseci. Površina prostora je 15 hektara, dok bi sam kompleks zauzimao 10 hektara.

To Top