Novo obećanje penzionerima – biće uglja, ali po novoj ceni i ne za sve

Požarevac

Društvo

Novo obećanje penzionerima – biće uglja, ali po novoj ceni i ne za sve

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

EPS neće raspisati tender, ali će požarevački penzioneri ipak dobiti ugalj, saznaje E-Braničevo.

Dobrivoje Obradović, predsednik protestnog odbora, pozvan je danas na sastanak kod gradonačelnika Požarevca, Saše Pavlovića, kome je prisustvovao i Milan Laković, izvršni direktor za finansije u EPS-u.

„Laković je rekao da je doneta odluka na nivou države da se ne sme vršiti prodaja uglja i da neće raspisivati tender ali da će nama, penzionerima, izaći u susret. Zahtevaju od nas da redukujemo količinu uglja sa 12,5 na 10 hiljada tona i da dostavimo konačan spisak penzionera, a potom će EPS odobriti isporuku uglja“, navodi Obradović za E-Braničevo.

Ipak, ni cena neće biti ista. Prošlogodišnja cena sa prevozom bila je 4.560 dinara po toni, a Obradović kaže da će im sutra iz EPS-a reći konačnu cenu, a potom će udruženje penzionera da obavesti penzionere u vezi doplate. Inače, novac koji su penzioneri uplatili  za ugalj koji nisu dobili, nalazi se na računu udruženja.

„Protest koji je prijavljen u ponedeljak neće biti otkazan, planiran je skup penzionera na kome ću ih upoznati sa ovim novinama. Konkretno za sada nemamo ništa osim usmenog obećanja, očekujemo od ponedeljka potpisivanje trojnog sporazuma o isporuci uglja između Udruženja penzionera Požarevac, grada Požarevca i EPS-a“, najavio je Obradović.

Podsećamo, prvi protest penzionera održan je 3. oktobra, a drugi je zakazan za ponedeljak, 31. oktobar, o čemu je portal E-Braničevo pisao juče.

POSTIGNUT DOGOVOR, BIĆE UGLJA ZA PENZIONERE

PENZIONERI: NIKO NIJE DOBIO NI GRUDVU UGLJA, ZAKAZAN NOVI PROTEST

To Top