Penzioneri: Niko nije dobio ni grudvu uglja, zakazan novi protest

Požarevac

Društvo

Penzioneri: Niko nije dobio ni grudvu uglja, zakazan novi protest

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Od protesta predstavnika i članova Udruženja penzionera grada Požarevca i Gradske organizaije invalida rada prošlo je tri nedelje, a isporuka uglja još uvek nije počela, saznaje E-Braničevo. Zakazan novi protest.

Po rečima Dobrivoja Obradovića, predsednika protestnog odbora, od protesta 3. oktobra do danas ništa se nije promenilo. EPS još uvek nije raspisao tender, odnosno javni poziv za udruženja penzionera, isporuka uglja nije počela, a zima je pred vratima.

Penzioneri su, kaže, očajni jer nije ispunjeno obećanje koje su dobili od gradonačelnika Požarevca i narodnog poslanika, da će problem biti rešen do kraja nedelje.

POSTIGNUT DOGOVOR, BIĆE UGLJA ZA PENZIONERE

„Za penzionere je potrebno da se isporuči ukupno 12, 5 hiljada tona, to je pola dnevne proizvodnje sa PK „Drmno“. Kraj oktobra je a niko još uvek nije dobio ni grudvu uglja. Znamo da je 150 hiljada tona ulja planirano ove godine za građanstvo, međutim taj ugalj se prodaje na crnom tržištu. Poslao sam dopis o tome Upravi kriminalističke policije”, kaže Obradović za E-Braničevo i dodaje da još uvek nije dobio nikakav odgovor.

Pored toga, Obradović je danas predao prijavu za organizaciju skupa sa protestnom šetnjom u ponedeljak, 31. oktobra. Kako navodi, skup je zakazan u 9 časova ispred Gradske uprave Požarevac, a potom će krenuti u potestnu šetnju centralnim gradskim ulicama i ponovo se vratiti na početnu tačku.

„Ako ništa ne uspemo da postignemo drugim protestom pozvaću sve sindikate da nam se pridruže da blokiramo kop. Nećemo da dozvolimo da ni jedna grudva uglja izađe sa kopa i ode u tuđe dvorište, jer se ugalj kopa u našem dvorištu, prolazi pored naših kuća i odlazi na crno tržište, a mi gledamo i ostajemo bez uglja“,rekao je Obradović.

To Top