O besplatnim udžbenicima nekom drugom prilikom

Požarevac

Društvo

O besplatnim udžbenicima nekom drugom prilikom

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Predlog odluke o izmeni pravilnika o finansijskoj podršci porodici sa decom ipak neće biti na dnevom redu predstojeće sednice lokalnog parlamenta.

Tatijana Stojadinović, odbornica u Skupštini grada i predsednica Gradskog odbora „Dosta je bilo“ u Požarevcu, predala je u ime Odborničke grupe „Dosta je bilo – RIIS Istok“ predsedniku lokalnog parlamenta predlog odluke o izmeni pravilnika o finansijskoj podršci porodici sa decom. Konkretno, predložila je da grad omogući da svaki osnovac na teritoriji Požarevca dobije besplatne digitalne udžbenike i tablet na revers.

>>INICIJATIVA ZA BESPLATNE UDŽEBNIKE I TABLET OSNOVCIMA U POŽAREVCU<<

Ovaj predlog neće se naći pred odbornicima na sledećem zasedanju, 10. marta, već će biti razmatran na nekoj od narednih sednica, navodi se u pismenom odgovoru  predsednika Skupštine grada Požarevca.

Stojadinović je reagovala rekavši da predsednik Skupštine grada može ovako da odluči, ali smatra da je to nekorektno, jer  je rok za odlučivanje o udžbenicima do aprila.

Ova godina je idealna prilika da se izdvoje sredstva za ovakvu vrstu podrške. Čekajući razmatranje o predlogu predlažem roditeljima da se u razredima svoje dece odluče za besplatne onlajn udžbenike na sajtu besplatnabiblioteka.com , napisala je ona na svom Fejsbuk profilu.

To Top