Kako su se ove godine predškolci oprostili od vrtića?

Požarevac

Događaji

Kako su se ove godine predškolci oprostili od vrtića?

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Tradicionalna „Balonijada“, manifestacija kojom se predškolci opraštaju od vrtića simboličnim puštanjem balona, ove godine nije održana kao ranijih godina.

Zbog vanredne situacije koja je u Požarevcu i dalje na snazi, uprava PU „Ljubica Vrebalov“ Požarevac donela je odluku da se ove godine tradicionalna manifestacija „Balonijada“ ne održi kao ranijih godina na gradskom trgu u prisustvu svih predškolaca, njihovih vaspitača i roditelja, već u dvorištu vrtića bez prisustva roditelja.

Pojedini roditelji su javno na društvenim mrežama negodovali ovu odluku jer, kako navode, nije im jasno zašto mogu da se organizuju različiti skupovi i veselja, a ne mogu roditelji da budu uz svoju decu na jednom on najlepših događaja.

Grupa roditelja je uputila i molbu upravi vrtića i Gradkoj upravi prošle nedelje da im se odobri prisustvo „Balonijadi“. Pojedini roditelji su tražili da se zbog kiše odloži manifestacija za nekoliko dana, ali njihove molbe nisu uslišene.

Direktorka PU „Ljubica Vrebalov“, Tatjana Lončar, nije želela da priča za medije na ovu temu već je samo kratko rekla da „tradicionalna „Balonijada“ nije održana već je u svakom vrtiću održana vrtićka aktivnost u dvorištu“.

Umesto tradicionalne „Balonijade“ danas je u 12 časova, u dvorištima vrtića u Požarevcu i Kostolcu, održana završna priredba predškolaca bez prisustva roditelja. Kako E-Braničevo saznaje, mališani su simbolično puštali balone, u dvorištu svog vrtića.

To Top