Obeleženo 111 godina postojanja škole “Sveti Sava“

Požarevac

Događaji

Obeleženo 111 godina postojanja škole “Sveti Sava“

Foto: S. Pavlović FB

How Good Of A Friend Are You Really?

Svečanom akademijom u požarevačkom Centru za kulturu, Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Požarevca obeležila je 111 godina postojanja i rada.

Margareta Sekulović, direktorka OŠ „Sveti Sava“, istakla je da su ponosni svi u školi ponosni što ustanova nosi ime Svetog Save.

„Vođeni idejom svetosavlja, danas smo savremena ustanova koja prihvata inovacije i neguje tradiciju – škola koja u svim aspektima svoga rada teži usavršavanju, napretku i prosperitetu. Učešćem u međunarodnim projektima, naše aktivnosti realizujemo i van granica naše zemlje. Naša vizija je da želimo otvorenu školu u kojoj nastavnici i učenici zajedno uče, stičući trajno, kvalitetno i primenljivo znanje i vrednosti koje odgovaraju budućim izazovima“, rekla je Sekulović.

Posebno priznanje dodeljeno je gradu Požarevcu i Školskoj upravi. U ime grada, prisutnima se obratio gradonačelnik, Saša Pavlović.

„Nastavni kadar i uprava svojim delovanjem čine ovu školu velikom, a đacima na najboljem primeru pokazuje da je učenje proces koji traje čitav život. Vaše dugogodišnje učestvovanje u projektu „Erazmus plus“ donelo je ovoj školi nova znanja, veštine i najmoderniju praksu u obrazovanju“, kazao je Pavlović.

Na svečanoj akademiji dodeljeno je više od 100 priznanja učenicima i zaposlenima u ovoj obrazovnoj ustanovi, a program je upotpunjen prigodnim programom koji su pripremili đaci zajedno sa svojim nastavnicima.

Continue Reading
To Top