Obezbeđeno oko 36 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi (FOTO)

Požarevac

Događaji

Obezbeđeno oko 36 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevački poljoprivrednici dobili subvencije od grada za razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Agrarni fond, odnosno Komisija budžetskog fonda za poljoprivredu, godinama raspisuje konkurse na koje se poljoprivrednici javljaju radi dodele sredstava.

Ove godine nije održano svečano potpisivanje ugovora o subvencionisanju zbog trenutne epidemiološke situacije, ali su sredstva dodeljena. Obezbeđeno je oko 36.000.000 dinara i potpisano 270 ugovora.

„Od 2014. godine se raspisuje konkurs i dodeljuju sredstva u visini oko 0,7 odsto. Međutim, protekle dve godine budžet za poljoprivredu je porastao na dva procenta gradskog budžeta. To nije bilo proteklih 30 godina. Naši poljoprivrednici će biti zadovoljni, a sledeće godine ćemo probati i da uvećamo ta sredstva. Drago mi je što će bolji dani za poljoprivredu doći“, rekao je Slaviša Stojković, direktor Agrarnog fonda.

 

Slaviša Stojković

Bojan Dinić, član Gradskog veća Požarevca zadužen za resor poljoprivrede, zaštite životne sredine i zdravstva, rekao je da je grad u ovoj godini obezbedio značajna sredstva kao pomoć kroz subvencije poljoprivrednicima.

Bojan Dinić

„U 2019. godini  imali smo 205 realizovanih zahteva, isplaćeno je 21.525.000 dinara. U  ovoj godini smo potpisali 270 ugovora. Ukupna potraživanja poljoprivrednika i udruženja iznosila su 36.938.000 dinara. Uspeli smo da obezbedimo sva sredstva kako bi našim poljoprivrednicima izašli u susret i u ovom trenutku ta sredstva su već isplaćena“, istakao je on.

To Top