Obuka budućih vozača na simulatorima za bezbednost u saobraćaju

Veliko Gradište

Događaji

Obuka budućih vozača na simulatorima za bezbednost u saobraćaju

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja i Lokalnog saveta za bezbednost saobraćaja opštine Veliko Gradište organizovali su danas, na poligonu malih sportova u ovoj opštini, vežbu na simulatorima koji se koriste za obuku bezbednog učešća u saobraćaju.

U cilju podizanja svesti o bezbednosti u saobraćaju, budući vozači i polaznici dveju auto-škola bili su u prilici da se edukuju u praksi i upoznaju sa realnim situacijama u saobraćaju na simulatorima čeonog sudara, prevrtanja automobila i vožnje u alkoholisanom stanju.

Mladim kandidatima za vozače na simulatorima je predstavljena važnost korišćenja sigurnosnog pojasa u slučaju prevrtanja ili čeonog sudara, uz instrukcije službenika Agencije kako se tom prilikom ne bi povredili.

,,Cilj nam je da mladima u Velikom Gradištu, kroz kampanju koju Veliko Gradište sprovodi, ukažemo na, pre svega, poštovanje saobraćajnih propisa. Ono što svakako poručujemo mladima jeste da poštuju saobraćajna pravila, poštuju saobraćajne propise, nikako ne sedaju u alkoholisanom stanju u vozilo, i posebno, da upravljaju vozilom. Ako svoje drugare vide da su u takvom stanju da ih opomenu i da učinimo to da nemamo nijedno stradalo mlado lice na teritoriji opštine Veliko Gradište, tako i na nivou Republike Srbije“, kazao je Tomislav Petrović, predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovom prilikom, učesnicima vežbe kao i učesnicima nagradne igre o bezbednosti saobraćaja koje preko društvenih mreža organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja podeljeni su prigodni pokloni.

To Top