Pet predstava nadmetaće se za nagradu ,,Živka Matić”

Požarevac

Događaji

Pet predstava nadmetaće se za nagradu ,,Živka Matić”

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić” biće održana od 30. novembra do 4. decembra u Centru za kulturu Požarevac.

Smotru će otvoriti predstava ,,Pošteni provalnik”, u izvođenju Kulturnog centra ,,Vlastimir Pavlović Carevac” iz Velikog Gradišta. Drugog dana smotre publika će moći da pogleda predstavu ,,Žoržeta”, u izvođenju glumaca iz Doma kulture  ,,Vlada Marjanović” Staro Selo, a 2. decembra predstavu ,,Kaskader” u izvođenju Centra za kulturu ,,Dragan Kecman” Kučevo.

Sledećeg dana biće na repertoaru predstava ,,Pazi metak” Kulturno umetničkog društva ,,Branko Radičević” iz Boževca. Poslednjeg dana festivala, 4. decembra, glumci Pozorišta ,,Dragoljub Milosavljević Gula” KPC Petrovac na Mlavi odigraće predstavu ,,Ne očajavajte nikad”.

Galina Perić, direktorka Centra za kulturu Požarevac, kazala je da nagrade očekuju najbolju glumicu, najboljeg glumca i najbolju predstavu na smotri, koja će biti ponovo izvedena  pred požarevačkom publikom u čast pobednika Susreta varoških  pozorišta Srbije ,,Milivojev štap i šešir” naredne godine.

Sve predstave počinju u 20 časova, a cena karte je 300 dinara.

Perić je još najavila je da će za vreme trajanja festivala Živki Matić biti podignut nadgrobni spomenik na Starom groblju u Požarevcu.

,,Centar za kulturu Požarevac, uz podršku grada, ove godine na Starom groblju podiže nadgrobni spomenik velikoj glumci Živki Matić, rođenoj Požarevljanki, koji je ona sa pravom zaslužila i koji će biti završen i postavljen za vreme trajanja festivala. Na ovaj način želimo da se odužimo ovoj legendarnoj glumici”, kazala je Perić.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top