Od danas u funkciji pomoćni fudbalski teren (FOTO)

Požarevac

Sport

Od danas u funkciji pomoćni fudbalski teren (FOTO)

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Na lokaciji nekadašnjeg stadiona „Mip“ danas je otvoren pomoćni fudbalski teren Sportskog centra Požarevac, koji predstavlja jedan deo budućeg Trenažnog centra ,,Velibor Vasović”. Na ovom terenu će od danas moći da igraju svi fudbalski klubovi i škole fudbala sa teritorije Požarevca.

Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, istakao je da savez podjednaku pažnju poklanja profesionalnim klubovima i razvoju ovog sporta na nižim nivoima, a posebno ističe značaj amaterskog fudbala.

,,Nije čest slučaj, možda se i po prvi put događa da dolazimo ovde da otvorimo sportski fudbalski objekat, odnosno teren sa veštačkom travom, bez ikakve pomoći Fudbalskog saveza Srbije. Ceo projekat je grad Požarevac iz sopstvenih sredstava finansirao. Međutim, ovo nije kraj, radovi se nastavljaju, biće produžene tribine, biće urađeno osvetljenje na terenu, a započeli su radovi i na drugim terenima koji će se nalaziti pored ovog”, kazao je Šurbatović.

Jovan Šurbatović

On je ispred Fudbalskog saveza Srbije podelio sportsku opremu za 142 kluba na nivou Braničevskog okruga, te istakao da ova kampanja saveza traje već više od četiri godine.

,,Svi ste vi deo Fudbalskog saveza Srbije i zajedno smo zaslužni za uspehe reprezentacije. Pred nama je Svetsko prvenstvo u Kataru, a naša reprezentacija na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem igra lep fudbal, na zadovoljstvo celokupne javnosti. Mi tamo odlazimo sa entuzijazmom i vaša podrška nam je značajna. Prethodnoj utakmici  koja je odigrana u Beogradu prisustvovalo je 17.000 mališana iz svih krajeva Srbije i na najlepši mogući način je priređen ispraćaj na Svetsko prvenstvo”, naglasio je Šurbatović i zahvalio se prisutnim članovima i predstavnicima klubova.

Opremu dobila 142 kluba iz Braničevskog okruga

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, rekao je da potreba za objektom ovog tipa gde će trenirati klubovi i škole fudbala postoji već dugo i najavio da će ovaj kompleks imati još sadržaja u budućnosti.

,,Nismo želeli da se zaustavimo samo na ovom terenu, vrednosti oko 72 miliona dinara, već će ovaj kompleks imati još sadržaja, čija je izgradnja u toku. Time ćemo zaokružiti nedavno izgrađene sportske objekte, poput atletskog stadiona, pa uz izgradnju zatvorenog bazena moći ćemo da se pohvalimo izuzetnom sportskom infrastrukturom. Nakon toga Požarevac će ponosno sijati na mapi najpoželjnijih gradova za kompletne pripreme sportista, kako lokalnih, tako i gostujućih ekipa i reprezentacija”, naglasio je Pavlović.

On je podsetio da je podneta inicijativa da novootvoreni pomoćni fudbalski teren Sportskog centra Požarevac, zajedno sa ostalim sadržajima koji će biti izgrađeni, dobije ime Trenažni centar ,,Velibor Vasović”, a o tome će na narednom zasedanju odlučivati požarevački odbornici.

,,Velibor Vasović je ostavio neizbrisiv trag u domaćem, ali i u evropskom fudbalu. Jedna od zemalja sa najvećom fudbalskom tradicijom i brojem vrhunskih fudbalera – Holandija, morala je da se pokloni Vasoviću, prvom strancu kapitenu čuvenog ,,Ajaksa”. Razlog tome nije samo činjenica da je dao nemerljiv doprinos njihovom osvajanju Kupa evropskih šampiona, već i njegovo ponašanje van terena. Poliglota, gospodin, jedan je od retkih ličnosti koju su podjednako pominjali navijači “Zvezde” i “Partizana”, jer je podjednako igrao i za jedne i druge”, objasnio je Pavlović i dodao da se nada da će to biti inspiracija požarevačkim fudbalerima da se radom može sve postići.

FUDBALSKI STADION BIĆE NAZVAN PO VELIBORU VASOVIĆU?

Saša Pavlović

Fudbalski teren je simbolično otvoren utakmicom požarevačkih mališana, a prvi početni udarac u nekadašnjim dresovima izveli su Marjan Marković, bivši igrač prvog tima ,,Crvene zvezde” i Predrag Luka, bivši fudbaler ,,Partizana”.

Marjan Marković i Predrag Luka

Otvaranju su, pored njih, prisustvovali i Branko Stojaković, član izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, Nebojša Živanović, novoizabrani predsednik regiona zapadne Srbije Fudbalskog saveza i Nenad Bjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

To Top