Od zatvorenog bazena do rekonstrukcije skejt parka

Požarevac

Sport

Od zatvorenog bazena do rekonstrukcije skejt parka

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

U Planu razvoja grada Požarevca od 2023. do 2030. godine razvoj sporta i uslova za bavljenje amaterskim i profesionalnim sportom prepoznat je kao jedan od prioriteta.

Ključni sportski objekti koji nedostaju građanima Požarevca i koje je potrebno obezbediti u narednom planskom periodu su zatvoreni bazen i savremeni sportski tereni za tenis, košarku, odbojku i rukomet, navodi se u ovom dokumentu.

,,Od postojećih objekata koji zahtevaju rekonstrukciju   i adaptaciju, posebno se izdvajaju otvoreni bazen, skejt park i Sportski centar Požarevac, u kome je potrebno izgraditi malu salu”, piše u obrazloženju.

Planirana lokacija za izgradnju sportskih terena i zatvorenog bazena je prostor između Hale sportova i požarevačkog hipodroma. Izrađena je projektno tehnička dokumentacija za zatvoreni bazen i za izgradnju sportskih terena za odbojku, rukomet, košarku i tenis u okviru nekadašnjeg “Bambi parka”. Takođe, grad planira i izgradnju sportskih terena u mesnim zajednicama.

Procenjena potrebna sredstva su 1.450.000.000 dinara, izvor finansiranja biće donatorska sredsta i budžet grada, a rok za realizaciju je od tri do pet godina.

ULAGANJEM U SPORTSKU INFRASTRUKTURU DO BOLJEG FUNKCIONISANJA KLUBOVA

Planom razvoja je predviđena rekonstrukcija i uređenje postojećih sportskih objekata i lokacija. To podrazumeva rekonstrukciju gradskog bazena i uređenje postojećih terena i ostalih sportskih objekata u mesnim zajednicama.

JOVIĆ: TEŠKO DA ĆE OVE SEZONE BAZEN BITI OTVOREN (VIDEO)

Takođe, grad planira i rekonstrukciju skejt parka u Požarevcu.

SKEJT PARK U POŽAREVCU PROPADA, ŠTA GRAD PLANIRA?

Za ove namene biće izdvojeno 300.000.000 dinara, izvor finansiranja je budžet grada, a rok za realizaciju biće duži od pet godina, navodi se u Planu razvoja Požarevca.

To Top