Održan protest za Mlavu u Petrovcu

Petrovac

Događaji

Održan protest za Mlavu u Petrovcu

Foto: S.Simić

How Good Of A Friend Are You Really?

Građani Petrovca na Mlavi okupljeni oko grupe „Odbrana reke Mlave“ organizovali su danas protest ispred zgrade opštine u Petrovcu.

Okupljeni građani iz Petrovca i drugih opština poročili su na skupu da neće mini hidrocentrale na Mlavi i da neće dozvoliti da im reku zagađuje farma svinja.

“Zahtevamo hitan inspekcijski nadzor nad farmom svinja i svim potencijalnim zagađivačima reke, saradnju opštine Petrovac i Žagubica na nivou stručnih službi i da se što pre počne sa  rešavanjem problema”, kazali su organizatori protesta.

Oni su istakli i da zahtevaju da se ispune zahtevi iz građanske inicijative koju je ranije potpisalo više od dve hiljade građanja: brisanje svih mini hidroelektrana iz prostornog plana, rušenje postojeće ilegalne brane u selu Ždrelo na reci Mlavi, izradu kumulativne strateške studije o bezbednosti i uticaju MHE u opštini Žagubica na životnu sredinu, hitan inspekcijski nadzor i zaštitu reke od zagađenja.

Na kraju protesta koji je protekao bez incidenta organizatori su poručili da očekuju u toku nedelje reakciju lokalne samouprave i najavili da će, ukoliko niko ne reaguje, organizovati novi skup.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top