Održana radionica starih zanata i izložba tradicionalnih jela

Kostolac

Događaji

Održana radionica starih zanata i izložba tradicionalnih jela

Foto: R.M

How Good Of A Friend Are You Really?

Radionica i izložba su deo projekta „Tragovima prošlosti: očuvanje kulturne tradicije kroz stare zanate i jela našeg kraja", podržanog od Gradske opštine Kostolac.

Udruženje za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše" održalo je proteklog vikenda radionicu starih zanata i izložbu tradicionalnih jela. Članovi Udruženja predstavili su jela iz tradicionalne kuhinje našeg naroda. U pripremi izložbe hrane učestvovali su: Ružica Živković, Jovo Ćulibrk, Nevena Vuksanović, Bojan Nacić, Vesna Radivojević, Suzana Nenić, Negica Pavlović, Magdalena Redžović, Slobodanka Trajković, Vera Savković, Zorica Vujčić, Dragica Stefanović, Dragan Žuržević, Ana Jović, Sanela Arsić, Goran Minić i Renata Minić. Trpezu je blagoslovio sveštenik Dejan Lazarov.

Učesnici izložbe i radionice

U okviru radionice starih zanata, Zorica Vujčić, Negica Pavlović, Vera Savković, Nevena Vuksanović i Vesna Radivojević demonstrirale su staru veštinu pletenja i heklanja.

Istog dana, Violeta Kevro, predsednica Likovnog udruženja „Kevro" iz Kostolca, otvorila je Izložbu slika sa likovne kolonije održane tokom leta.

Zbog trenutne situacije sa epidemijom koronavirusa, poštovane su mere opreza i zaštite u skladu sa preporukama - svim učesnicima je na ulazu merena telesna temperatura beskontaktnim toplomerom i rađena je dezinfekcija ruku. Poštovano je dozvoljeno ograničenje broja ljudi koji mogu da se okupe na jednom mestu.

To Top