Održana vežba “Sistem 2021“ u Požarevcu (VIDEO)

Požarevac

Događaji

Održana vežba “Sistem 2021“ u Požarevcu (VIDEO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova danas je održana operativno-taktička vežba subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama.

Cilj vežbe bio je prikaz delovanja u slučaju zemljotresa magnitude 5,2 jedinice Rihterove skale sa epicentrom u Požarevcu. Na osnovu prvih informacija sa terena ima lakše povređenih kojima je potrebna medicinska pomoć.

Potres je izazvao oštećenje na objektima i infrastrukturi, a usled pucanja glavne vodovodne cevi grad je ostao bez pijaće vode. Pored toga, usled rušenja dela fasade u ulici Đure Đakovića došlo je do oštećenja ventila na autocisterni koja je prevozila opasnu materiju amonijak. Prilikom pada stabla na putničko vozilo dva lica su ostala zaglavljena i potrebno je izvršiti spasavanje.

Vežba je prikazana na dve lokacije u Požarevcu – na parkingu „Stižanke“ i u dvorištu Osnovne škole „Kralj Aleksandar Prvi“. Učesnici vežbe bili su  pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

Continue Reading
To Top