Opasnost od poplava prošla, sledi procena štete

Kučevo

Društvo

Opasnost od poplava prošla, sledi procena štete

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Vidno opao nivo Peka, opasnost od poplava je prošla. Formirane su komisije koje će vršiti procenu štete.

Protekli vikend u opštini Kučevo obeležile su poplave. Najkritičnije je bilo u subotu kada je u jednom trenutku vodostaj Peka bio 428 centimetara, što je za 10 centimetara više nego 2014. godine kada se izlila reka. 

Uspeli smo da sačuvamo da se ne izlije u naselja Pek jedan i dva u Kučevu, što je ranije bio naveći problem. Došlo je do izlivanja u Neresnici i Voluji, voda je ušla u dvorišta i u nekoliko kuća. Evakuisana je u subotu samo jedna porodica u Neresnici, u naselju Paskronj. Obilazili smo ih juče i odneli osnovne životne namirnice, hranu za stoku i obezbedili cisternu sa pijaćom vodom. Materijalne štete ima, ali je najvažnije da ljudi nisu bili ugroženi“, kaže za E-Braničevo Ivan Rajičić, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo, i dodaje da su svi putni pravci prohodni.

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo formirane su dve komisije – građevinska i poljoprivredna,  koje će da utvrde procenu štete nakon prijave građana. Iako je po Rajičićevim rečima prošla opasnost od poplava, ostaje na snazi vanredna situacija još nekoliko dana.

Građani koji su pretrpeli oštećenja po bilo kom osnovu, mogu već od danas da ih prijavljuju na brojeve 012 852 178, 012 852-141 i 062 1961384. Takođe, radi saniranja posledica poplava u domaćinstvima, izvršena je nabavka kreča koji treba posipati radi sprečavanja zaraza. Za ove potrebe treba pozvati na broj JKP „Kučeva“ 062 88 76 960.

Što se tiče šteta nastaloj na putnoj infrastrukturi (putevi i mostovi) podaci su već jutros dostavljeni Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Podsećamo, portal E-Braničevo izveštavao je tokom vikenda o poplavama u opštini Kučevo.

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA TERITORIJI OPŠTINE KUČEVO

POPLAVE U TRI NASELJA U OPŠTINI KUČEVO

NIVO PEKA OPAO, PUT KOD SENE PROHODAN

NEISPRAVNA VODA U KUČEVU, POSTAVLJENA CISTERNA

To Top