Opština Veliko Gradište finansira 38 programa u oblasti sporta

Veliko Gradište

Vesti

Opština Veliko Gradište finansira 38 programa u oblasti sporta

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, potpisao je ugovore sa sportskim organizacijama za finansiranje programa u oblasti sporta.

Milić je naveo da je, i pored teške godine zbog epidemije korone, opština opredelila sredstva kako bi omogućila da se deca bave sportom. On je ocenio da je u 2021. godini povećan broj dece, takmičara i postignutih razultata.

Takođe, predsednik je podsetio i na brojne sportske kapacitete u opštini, najavivši dolazak ekipa na pripreme već u januaru. Kako je rekao, u narednoj godini je planirano i uređenje pomoćnog terena kako bi se formirao veći sportski centar što bi, ujedno, uz prateće objekte uvećalo ponudu za pripremu sportista.

Lokalna samouprava za potrebe sporta izdvaja ukupan iznos od oko 50 miliona dinara što je 6,15 odsto od budžeta, s tim da je za finansiranje sportskih programa odvojeno 35 miliona i to 29 za godišnje i za posebne programe u oblasti sporta kojim se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u 2022. godini.

Ove godine za sredstva su konkurisale 32 sportske organizacije sa 38 programa. Ovom prilikom Milić je apelovao na korisnike sredstava da angažuju veći broj dece iz lokalnih sredina kako bi ih i zadržali u klubovima.

Potpisivanje ugovora održano je u sali novoizgrađenih fudbalskih svlačionica, u prisustvu direktora JU Sportski centar Saše Brankovića i rukovodstva ove lokalne samouprave.

Fudbalske svlačionice izgrađene su sredstvima Evropske unije u visini od 193 hiljade evra, dok je opština uložila pet miliona dinara, a uskoro se očekuje i zvanično otvaranje, kako je najavio direktor JU Sportski centar. Prostor sadrži i delegatske svlačionice, kancelarije za stručne službe koji će koristiti Sportski centar, Fudbalski klub i opštinski Fudbalski savez.

To Top