Osnovano Udruženje ”Rodna zemlja - dijaspora i mi” u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Osnovano Udruženje ”Rodna zemlja - dijaspora i mi” u Požarevcu

Foto: B. Ranisavljević

How Good Of A Friend Are You Really?

Osnivačkoj akademiji su, pored članica osnivača, prisustvovali predstavnici grada Požarevca, političkih stranaka, sindikata, Srpske pravoslavne crkve i privrede.

Marko Dinić, inicijator ideje i predsednik udruženja, kazao je da je kao osoba koja u inostranstvu ima užu i širu rodbinu, kumove i prijatelje svestan poteškoća sa kojima se susreću kada treba da plate račune i završe neke poslove u Srbiji.

,,S obzirom na to da za sve te stari obično angažuju mene, došao sam na ideju, sa grupom svojih prijatelja i istomišljenika, da osnujem Udruženje ,,Rodna zemlja”, rekao je Dinić.

Katarina Gašparević, prva potpredsednica udruženja, iskazala je želju da se što veći broj žena uključi u rad udruženja i obećala da će do naredne svečane akademije ono brojati isti broj muškaraca i žena.

Milutin Filipović, jedan od osnivača, naglasio je da je cilj udruženja da kroz saradnju sa privredom svojim članovima obezbedi određene pogodnosti.

,,Videćete kroz mesec dana kakve smo pogodnosti i popuste u restoranima, na tehničkim pregledima, firmama za obezbeđenje doma, klinikama, poliklinikama i stomatološkim ordinacijama pripremili za naše članove”, rekao je Filipović.

Ilija Titović, takođe jedan od osnivača udruženja, naglasio je da je ,,Rodna zemlja” zamišljen kao servis za sve one koji već decenijama dokazuju da ono što je daleko od očiju ne mora biti daleko i od srca.

,,Prepoznali smo da građani Republike Srbije, koje su različite poteškoće naterale da svoj život žive van svoje otadžbine, nisu ništa manje patriote od nas koji smo ovde ostali. Smatramo da su godinama unazad, greškom, u prvi plan stavljane razlike izmedju žitelja Srbije i dijaspore, umesto da pronalazimo sličnosti kojima ćemo graditi put prosperiteta, na zajedničko zadovoljstvo i sreću”, izjavio je Titović.

To Top