Osnovaca više, a srednjoškolaca manje

Požarevac

Društvo

Osnovaca više, a srednjoškolaca manje

Foto: M. Todić

How Good Of A Friend Are You Really?

U požarevačke osnovne i srednje škole ove godine upisano je ukupno 1.568 đaka u prvi razred. U odnosu na prethodnu školsku godinu, beleži se porast broja prvaka u osnovnim školama, dok je srednjoškolaca manje.

Na području Požarevca i Kostolca upisano je ukupno 665 đaka prvaka, što je za 10 više u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Najviše đaka upisano je u Osnovnu školu „Dositej Obradović” - 135, zatim sledi „Jovan Cvijić” Kostolac - 123, „Vuk Karadžić” Požarevac - 115, „Kralj Aleksandar Prvi” - 99, „Sveti Sava” – 65, „Desanka Maksimović” - 62, „Sveti Vladika Nikolaj” Bradarac - 43 i „Miloš Savić” Lučica  - 23.

Podsećamo da je nedavno na sednici Skupštine grada Požarevca usvojen Lokalni akcioni plan za pravedan upis učenka u osnovne škole na teritoriji grada po kom  će se deca upisivati u školu prema svom mestu prebivališta, a ne odabirom “elitnih” škola, odnosno onih sa većim brojem učenika.

>>POŽAREVAC: UPIS DECE U ŠKOLE PREMA MESTU PREBIVALIŠTA<<

U srednje škole na teritoriji Požarevca upisano je 909 đaka, što je za 47 učenika manje nego prošle godine.

U prvu godinu Ekonomsko-trgovinske škole upisan je 181 učenik, Tehničke škole sa domom učenika „Nikola Tesla“ u Kostolcu 183, Požarevačke gimnazije 170, Politehničke škole 142 učenika, Medicinske škole 121, Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ 88, a Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ 24 učenik.

To Top