Otvoren poziv za učešće na novogodišnjem i božićnom vašaru

Požarevac

Društvo

Otvoren poziv za učešće na novogodišnjem i božićnom vašaru

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Novogodišnji i božićni vašar od 13. decembra do 6. januara na Starom korzou u Požarevcu.

Na novogodišnjem i božićnom vašaru, u drvenim mobilnim tezgama prodavaće se pokloni (čestitke, ukrasi, zimske kape, šalovi, rukavice, čarape i slično), rukotvorine, suveniri i domaća hrana i piće (kuvano vino, kuvana rakija, domaći specijaliteti, med, domaći sirevi i slično).

Pravo na dodelu površine javne namene i zakup privremenog objekta za prodaju proizvoda imaju registrovane zanatske, trgovinske i ugostiteljske radnje, registrovani vinari i proizvođači rakija, registrovana poljoprivredna domaćinstva, proizvođači organske i domaće hrane, proizvođači suvenira i rukotvorina organizovani u registrovana  udruženja  građana.

Prijavljivanje za učešće i prodaju proizvoda po ovoj odluci vrši se zaključno 13. decembrom, po objavljenom javnom pozivu na sajtu grada Požarevca i lokalnim medijima.  Izbor učesnika za učešće, po podnetim prijavnim listovima i dostavi tražene dokumentacije  izvršiće komisija koju formira Gradsko veće grada Požarevca.

Turistička organizacija Grada Požarevca dužna je da organizuje donošenje, postavljanje i odnošenje drvenih tezgi i kućica.

Za korišćenje površine javne namene, za period od 13. decembra zaključno sa 6. januarom 2020. godine, po ovoj odluci  korisnik plaća: zakup privremenog objekta od jednog metra kvadratnog manipulativnog prostora, iznos od pet hiljada dinara, za privremeni objekat od dva metra kvadratna pet hiljada dinara, privremeni  objekat površine od 6,2 metra kvadratna, iznos 15 hiljada  dinara i paviljon površine od 6,2 metra, iznos od 15. 500  dinara.

Podnosilac zahteva dužan  je i da uplati lokalnu administrativnu taksu u iznosu od 1.577 dinara po važećoj taksenoj tarifi.

Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“  Požarevac dužno je da  po isteku vašara površinu javne namene očisti i dovede u ispravno stanje.

Kontrolu korišćenja površine javne namene vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Požarevca.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top