Otvorena boks sala u Sportskom centru Požarevac (VIDEO)

Požarevac

Sport

Otvorena boks sala u Sportskom centru Požarevac (VIDEO)

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

U okviru obeležavanja 40 godina od osnivanja Sportskog centra Požarevac, danas je u kompleksu ove ustanove otvorena nova boks sala.

Boks salu su otvorili Tomica Stojanović, v.d. direktora Sportskog centra Požarevac, i Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za sport.

Tomica Stojanović (levo) i Milan Jović (desno)

Stojanović je najpre podsetio da je Sportski centar Požarevac 1. aprila davne 1983. godine otvoren svečanom utakmicom, a zvaničan početak rada ove ustanove je 14. oktobar iste godine, tako da ove godine obeležava četiri decenije postojanja i uspešnog rada.

Kako je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina Požarevac bio jedan od centara boksa, a u godini jubilej stvoreni su svi uslovi da ovaj sport dobije svoj dom u okviru Sportskog centra Požarevac i da se u godinama koje tek dolaze vrati na staze stare slave.

„Uspeli smo da u godini jubileja prostorije koje nisu bile korišćene, uz pomoć grada i klubova, adaptiramo i prilagodimo potrebama za bavljenje boksom i kik boksom. Pored boks i kik boks kluba „Mladi radnik 2022“, koji je osnovan prošle godine, ovde će moći da treniraju i ostali klubovi, kao i svi građani koji žele da se bave boksom“, istakao je Stojanović.

Sportski centar i grad Požarevac uložili su nešto više od milion dinara u opremanje boks sale, a pomogli su i bokserski klubovi.

„Trudimo se da ravnomerno ulažemo u sve sportove. U protekle dve godine organizovane su dve boks revije „Požarevački pobednik“ i time smo dali na značaju borilačkim veštinama. Meni je izuzetno drago što se boks vraća u Požarevac i trudićemo se u budućnosti, u saradnji sa Sportskim centrom, da što više razvijamo ovaj sport“, rekao je Jović.

Profesionalni bokser i trener „Mladog radnika 2022“, Dejan Veljković, kazao je da ima dosta zainteresovanih za profesionalno, ali i rekreativno bavljenje boksom.

„Uslovi su fenomenalni, očekujemo veliki broj mladih i na nama je da od njih napravimo šampione“, naglasio je Veljković.

Dejan Veljković

Kako izgleda boks sala pogledajte u VIDEU:

 

 

 

To Top