Otvorena izložba „Od brazde do hrane“

Požarevac

Kultura

Otvorena izložba „Od brazde do hrane“

Foto: GSU

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji savremene umetnosti otovrena je izložba radova sa likovne kolonije pod nazivom „Od brazde do hrane“ u organizaciji Udruženja Art krug PM iz Požarevca.

Izloženi radovi nastali su ovog leta povodom obeležavanja 150 godina od postanka Poljoprivredne škole u Požarevcu.

Ovogodišnji saziv okupio je više od dvadeset umetnika iz Srbije koji su predstavili ne samo život i rad ove škole već i poljoprivrednu proizvodnju kao jednu od osnovnih delatnosti društva. Na Tulbi ovog leta stvarali su umetnici iz Beograda, Požarevca, Paraćina, Smedereva, Niša, Žagubice, Smederevske Palanke - Dušan Mikonjić, Miodrag Eleezović, Pavle Miladinović, Miroslav Arsić, Rodoljub Karanović, Marija Aleksić Čanković, Srećko Zderavković, Vladan Ranđelović...

Zdravko Vučinić, likovni kritičar i slikar, učesnik kolonije, rekao je na otvaranju da značajan doprinos razvoju domaće kulture, čini ovaj saziv slikara u Požarevcu koji je sazdan od stvaralaca iz raznih krajeva Srbije.

,,Smišljenim odabirom autora, susret je ispunio sva očekivanja, zapravo, pobudio kreativno nadahnuće pojedinaca, te nije slučajno što je ovogodišnji susret iznedrio zamašan broj vrednih dela. Učesnici kolonije pripadaju različitim generacijama, čime su, razume se, prisutni raznoliki likovni aspekti. Ovlašnim uvidom u njih, zapaža se širok raspon interesovanja“, kazao je Vučinić.

Izložba traje do 21. decembra, a ulaz je slobodan.

To Top