Pojačana kontrola saobraćaja tokom predstojećeg vikenda

Braničevo

Društvo

Pojačana kontrola saobraćaja tokom predstojećeg vikenda

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Tokom predstojećeg vikenda, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije će nastaviti sa kontinuiranim sprovođenjem mera pojačane kontrole saobraćaja, a prvenstveno će biti usmerena na kontrolu brzine u zonama pešačkih prelaza, kontrolu poštovanja obaveza vozača prema pešacima, ali i saobraćajnih propisa od strane pešaka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da u periodu godine kada su obdanice znatno kraće, a česta je pojava magle i smanjene vidljivosti, upravljaju vozilima sa naročitom opreznošću, pogotovo na putevima u blizini naseljenih mesta.

Takođe, iz MUP-a podsećaju da pešaci imaju obavezu da prilikom kretanja kolovozom van naselja noću i u uslovima smanjene vidljivosti zbog vremenskih uslova, budu osvetljeni ili označeni fluorescentnim materijalom.

U Republici Srbiji se tokom prethodnih dana dogodio veći broj teških saobraćajnih nezgoda u kojima su dva pešaka smrtno stradala, a više njih zadobilo telesne povrede.

Od početka novembra meseca, u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo već 12 pešaka, od čega 9 njih u noćnim uslovima i u uslovima smanjene vidljivosti.

Zbog mogućnosti pojave leda i poledice na kolovozu, podsećamo vozače i na obavezu da vozila u takvim uslovima stanja puta moraju biti opremljena pneumaticima za zimsku upotrebu.

To Top