Otvorena izložba slika Violete Marković u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Otvorena izložba slika Violete Marković u Požarevcu

Foto: S.Stojadinović.

How Good Of A Friend Are You Really?

U Galeriji savremene umetnosti Narodnog muzeja u Požarevcu 19. avgusta otvorena je izložba slika pod nazivom ,,Eksplozija duše“, autorke Violete Marković.

Danica Đokić, muzejski savetnik, etnolog  iz Narodnog muzeja u Požarevcu otvorila je izložbu i rekla da okosnicu umetničkog izraza Violete Marković čini klasična i savremena kaliografija oko koje je razvila svoj poseban i prepoznatljiv stil.

,,Pred nama je njen novi ciklus, „Eksplozija duše“, koji je u pravom smislu te reči, eksplozija slikarskog izraza.  Umetnička dela Violete Marković sadrže višeslojnost i višeznačnost, koji izazivaju poseban doživljaj. U svoj likovni izraz, Violeta Marković unosi duboku promisao i mudrost o ulozi čoveka u svetu i svrsi njegovog postojanja u vremenu i prostoru, spajajući tradiciju i savremene tokove slikarstva. Izložba „Eksplozija duše“ iskazuje, ne samo dobro poznavanje likovnih tehnika, promišljanja i umeća, već i poznavanje književnosti, filozofije, psihologije, nauke“, kaže Đokić.

Autorka izložbe Violeta Marković zahvalila se Narodnom muzeju u Požarevcu, Umetničkom savetu Galerije savremene umetnosti i kolektivu, kao i sponzorima na uspešnoj saradnji i organizaciji izložbe.

O autorki

Violeta Marković rođena je 1974. godine u Požarevcu, gde i sada živi i radi. Bavi se klasičnom, savremenom kaligrafijom, i slikarstvom. Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti završila je 1995. godine u Beogradu, gde je i učila pismo kod profesorke Mirjane Vojnović. Član je  ULIS-a ,,Milena Pavlović Barili” Požarevac, od 1995. godine.

Do sada je učestvovala na preko sedamdeset kolektivnih izložbi i nekoliko likovnih kolonija. Ovo joj je dvadeseta samostalna izložba.

To Top