Otvorene Sportske igre mladih u Požarevcu

Požarevac

Sport

Otvorene Sportske igre mladih u Požarevcu

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Sportske igre mladih ,,Karavan radosti i prijateljstva“ otvorene su danas u Požarevcu simboličnim paljenjem baklje.

Nešto posle 10 časova Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, Tara Jaćimović i Lazar Popović, prošlogodišnji učesnici na međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu i maskota igara lav Viktor, zapalili su bakljom plamen prijateljstva, kojim su igre zvanično počele.

,,Sportske igre mladih su u Požarevcu od 2017. godine. Ovo je značajan događaj za grad zato što želimo da omladinu što više kroz sport uključimo u ovakve aktivnosti”, kazao je Pavlović.

Zapaljen plamen prijateljstva

Pored gradonačelnika otvaranju su prisustvovali Milan Jović, član Gradskog veća Požarevca zadužen za sport, Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Požarevca, Maša Rajić, atletičarka iz Požarevca i Filip Komarica, direktor Sportskih igara mladih u Srbiji.

,,Svako ko se duže vreme bavi sportom biće upoznat sa nesportskim ponašanjem. Prva stvar koju bi trebalo da nauči svako dete kada počne da se bavi sportom jeste kako da se ponaša lepo i bude drug sa ostalim takmičarima, a ne samo suparnik”, kazala je Maša.

Komarica je poručio deci da su ispred njih pobede i porazi, ali je najveća pobeda ako iz Sportskog centra Požarevac odu sa novim prijateljstvima. 

Osnovci danas imaju priliku da se okušaju u tradicionalnim disciplinama ovih igara, malom fudbalu za dečake rođene 2012. godine i mlađi, takmičenju ,,Coca-cola cup” za dečake i devojčice rođene 2007. godine i mlađi, trkama na 60 metara, između dve vatre i takmičenju u basketu “3 na 3”.

Takmičenje u basketu “3 na 3”.

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih ove godine nosi važnu poruku “Pružam ruku, ne podmećem nogu”.

Pobednici današnjeg takmičenja učestvovaće na regionalnom finalu u Beogradu, 16. juna, dok će državno finale biti održano od 10. do 18. jula u banji Ždrelo, a druga polovina avgusta rezervisana je za međunarodnu završnicu.

To Top