Dan policije obeležen u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Dan policije obeležen u Požarevcu

Foto: A. Grujić

How Good Of A Friend Are You Really?

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slava ministarstva i Dan policije obeleženi su svečanim prijemom u požarevačkom Gradskom zdanju.

Načelnik Policijske uprave Požarevac, Darko Pajkić, podsetio je da se Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slava i Dan policije obeležavaju u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija, preteča današnje policije, na praznik Duhovi, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

“Ovom prilikom posebno želim da se obratim porodicama pripadnika Policijske uprave u Požarevcu koji su svoje živote izgubili vršeći službenu dužnost, uz reči da njihova herojska dela ne smemo i nećemo nikada zaboraviti, a da će porodice u nama zauvek imati iskrene prijatelje i svaku podršku. Policijski službenici spremno stoje pred svim izazovima koji se pred njih stavljaju, a o tome svedoče stabilan javni red i mir, bezbednost saobraćaja, smanjen procenat učinjenih, naspram, visokog procenta rasvetljenih krivičnih dela”, istakao je Pajkić.

Darko Pajkić

On je ovom prilikom čestitao novoprimljenim kolegama koje su na svečanoj akademiji u Beogradu položili zakletvu i poželeo im da svoj posao obavljaju sa ljubavlju, časno i pošteno.

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, kazao je da se lokalna samouprava sa velikim zadovoljstvom priključila proslavi Policijske uprave Požarevac kojom, između ostalog, želi da pokaže da svi građani prema policiji gaje veliko poštovanje.

“Tu prevashodno mislim na poštovanje zbog svega učinjenog, ali i zbog svega što ste sprečili da se dogodi, počevši od najtežih krivičnih dela pa sve do prekršaja koji su mogli da imaju značajne posledice. Siguran sam da je, primera radi, saobraćajna policija svojim prisustvom na drumovima, spasila hiljade života koji bi bili u opasnosti da nesavesni vozači nisu imali strah od kažnjavanja, ne razmišljajući o značaju poštovanja propisa. Vaše prisustvo među građanima uliva sigurnost i podseća na postojanje reda i zakona”, rekao je Pavlović.

Saša Pavlović

Pored pripadnika Policijske uprave Požarevac i čelnika lokalne samouprave, svečanosti su prisustvovali predstavnici vojske, crkve i direktori javnih preduzeća i ustanova.

Podsećamo da je juče u centru Požarevca, povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave i Dana policije, Policijska uprava Požarevac prezentovala deo policijske opreme i vozila koje koriste u svakodnevnom radu.

POLICIJSKA OPREMA I VOZILA U CENTRU POŽAREVCA (FOTO)                         

Continue Reading
To Top