Otvoreni 55. “Homoljski motivi”

Kučevo

Događaji

Otvoreni 55. “Homoljski motivi”

Foto: R.Stanković

How Good Of A Friend Are You Really?

Sinoć je u čitaonici biblioteke održan BiblioSalon, kojim je zvanično i otvorena 55. smotra “Homoljski motivi”.

Publici se prvo obratila Jovana Dišić, urednica BiblioSalona i direktorka Biblioteke „Nikola Sikimić Maksim” Kučevo. Ona je pozdravila sve prisutne i napomenula da je biblioteci pripala velika čast da ovogodišnja smotra počne baš na tom mestu, u godini kada i biblioteka u Kučevu proslavlja veliki jubilej – 150. godina od osnivanja.

Predsednik opštine Kučevo, Ivan Rajičić, zvanično je otvorio smotru i istakao da se Kučevo u poslednje vreme ističe na kulturnoj mapi Srbije.

Gost BiblioSalona bio je profesor doktor Boško Suvajdžić, pisac i redovni profesor narodne književnosti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Teme razgovora bile su folklorni motivi u savremenoj srpskoj književnosti, značaj tradicije za savremenu umetnost i poeziju, sa posebnim naglaskom na kosovskom poetskom narativu.

Publika je imala prilike da čuje dve pesme profesora Suvajdžića, jednu posvećenu Jefimiji, a drugu Desanki Maksimović.

Na samom kraju BiblioSalona, Marija Kocić, direktorka Centra za kulturu „Dragan Kecman” i direktorka smotre “Homoljski motive”, uručila je poklon gostu Bošku Suvajdžiću i pozvala sve prisutne na ostale programe smotre.

To Top