Ove sedmice pretežno sunčano, ali biće i kiše

Braničevo

Vesti

Ove sedmice pretežno sunčano, ali biće i kiše

Foto: A.G.

How Good Of A Friend Are You Really?

Smena sunca i oblaka, visok indeks UV zračenja i kiša obeležiće kraj juna i početak jula.

U Požarevcu danas pretežno sunčano i toplo vreme uz promenljivu oblačnost, a u pojedinim delovima Braničevskog okruga moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Maksimalna dnevna temperatura danas do 29 stepeni, a zbog visokog indeksa UV zračenja ne preporučuje se duže izlaganje suncu.

U utorak će takođe biti visok indeks UV zračenja iako će se smenjivati sunce i oblaci, a temperatura će se kretati od 16 do 30 stepeni.

Promena vremena stiže u sredu – jutarnja temperatura biće 12, a maksimalna dnevna 21 stepen. Na snazi od srede žuto upozorenje za kišu i oluju sa grmljavinom.

U četvrtak se očekuje prestanak padavina i više sunčanih intervala. Temperatura će se kretati od jutarnjih 11 do 25 stepeni Celzijusovih, a u petak, poslednjeg dana juna, još tolije – ujutru 15, a u najtoplijem delu dana 27 stepeni.

Tokom vikenda, 1. i 2. jula, smenjivaće se sunce i oblaci ali će na području Braničevskog okruga uglavnom biti suvo vreme. Jutarnja temperatura oba dana vikenda biće 17 stepeni, dok će maksimalna dnevna u subotu biti 30, a u nedelju 27. Visok indeks UV zračenja biće i tokom vikenda.

 

To Top