Petrovačko pozorište pobednik republičkog festivala u Kuli

Petrovac

Kultura

Petrovačko pozorište pobednik republičkog festivala u Kuli

Foto: Kulturni centar Kula, M.Ilić

How Good Of A Friend Are You Really?

Petrovačko pozorište “Dragoljub Milosavljević Gula“ sa predstavom ,,Putujuće pozorište Šopalović” pobednik je 64. Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije.

Odlukom stručnog žirija nagrada za najbolju scenografiju pripala je Milošu Jagodiću, nagrada za glavnu žensku ulogu Milici Ilić, a nagrada za autorsku muziku Petru Antonoviću.

Predstava ,,Putujuće pozorište Šopalović“, rađena po tekstu Ljubomira Simovića i pod rediteljskom palicom Miloša Jagodića, osvojila je zlatnu plaketu.

Zlatna plaketa za osvojeno prvo mesto

Stručni žiri činili su Branislava Stefanović, rediteljka i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Nemanja Savković, reditelj i docent na Fakultetu umetnosti u Prištini i Nikola Spasić, reditelj i producent.

Pobednik festivala, pozorište “Dragoljub Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlavi i drugoplasirano Slovačko pozorište „VHV“ - SKUD „Heroj Janko Čmelik“ Stara Pazova sa predstavom ,,Kovači” predstaviće Srbiju polovinom jula na najvećem amaterskom regionalnom festivalu u Trebinju.

Podsećamo da se publici u Kuli petrovačko pozorište predstavilo 17. juna predstavom ,,Putujuće pozorište Šopalović” kada je Časlav Čupić osvojio nagradu publike za glumca večeri.

PREDSTAVA PETROVAČKOG POZORIŠTA NA REPUBLIČKOM FESTIVALU

To Top