Paunović: „Melodije za život“ se prljaju političkim akordima

Požarevac

Događaji

Paunović: „Melodije za život“ se prljaju političkim akordima

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom obrazloženja grada za nagradu i reakcije Inicijative „ Za pravo na život“ medijima se obratio i dobitnik Predrag Paunović, kompozitor i muzički urednik u Centru za kulturu Požarevac.

Inicijativa ,,Za pravo na život“ je u ponedeljak ocenila da su u tom obrazloženju falsifikovane činjenice u delu koji se odnosi na organizaciju humanitarne manifestacije ,,Milion melodija za život“, navodeći da su i oni pored Paunovića učestvovali u organizaciji i realizaciji, te da grad nikako nije pomogao.

>>ČIJE SU MELODIJE ZA ŽIVOT?<<

Predrag Paunović, dobitnik Trojičke nagrade, kaže da je povelju dobio na osnovu predloga građana Požarevca, i ne samo za organizaciju ,,Milion melodija za život“, nego i za dugogodišnji rad na polju kulture, obrazovanja i humitarnog rada.

,,Ta manifestacija bila je kruna svega što sam do sada činio. Ja nisam imao nameru da politizujem to. Neki su to videli kao politički uspeh, nekima stvarno nije bilo prijatno što se to tada dešava, a na kraju su svi uspeli i učestvovali. Ja sam razočaran što se sada to koristi u političke svrhe i što se sav taj trud građana izvrgava jednom lošom konotacijom. Ta melodija se prlja političkim akordima, a ja to ne želim“, rekao je Paunović.

On naglašava da je manifestacija ,,Milion melodija za život“ njegova ideja, koju je osmislio u svom muzičkom ateljeu.

,,Vidim da neko sada ima veliku mržnju u sebi. Ja sam znao da je gradskoj upravi najmanje prijalo ono što se dešavalo 31. decembra. Želim da istaknem da ne treba ovo da radite, ukaljali ste sa tim ono što je izdvajalo Požarevac od ostalih gradova u vreme pandemije. Kako će vam sutra ljudi verovati da radite to u ime te dece. Na kraju mi je to i najbitnije – deca su dobila dva miliona dinara. Moja ideja je bila da se prvi put u istoriji uživo broji novac, na nepolitičkom i neutralnom terenu, a oni su hteli da broje na nekom drugom mestu. Da li bi neko drugi da je stao na čelu manifestacije mogao da bude toliko politički čist i da iznese i jednu i druga stranu. Mislim da ne. Ovde nema prostora ni za SNS, ni za DJB, ni za žute ni za plave i tako treba da ostane i da se upamti po tome“,  kazao je Paunović.

Uprkos tome što je Inicijativa „ Za pravo na život“, zbog čijeg saopštenja se i odlučio za obraćanje javnosti, ukazala na to da grad nije učestvovao u organizaciji tog događaja, Paunović nije komentarisao obrazloženje gradske komisije u kome se navodi da je grad pomogao organizaciju „Milion melodija za život“ .

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top