Peti sastanak „Mreže za sport“ održan u Petrovcu

Petrovac

Događaji

Peti sastanak „Mreže za sport“ održan u Petrovcu

Foto: Opština Petrovac na Mlavi

How Good Of A Friend Are You Really?

Juče je u Narodnoj biblioteci „Đura Jakšić“ u Petrovcu na Mlavi održan peti sastanak „Mreže za sport“, u organizaciji Stalne konferencije gradova i opšina, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije.

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“ koji podržava Vlada Švajcarske, a tema sastanka bila je „Saradnja lokalne samouprave i sportskih saveza – perspektive i izazovi u planiranju i finansiranju u oblasti sporta“.

U uvodnom obraćanju, goste su pozdravili Dejan Bojović, posebni savetnik ministra, Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Jasmina Tanasić, programski direktor SKGO i Goran Ristić u ime domaćina.

Nakon uvodnih obraćanja usledio je radni deo sastanka na kome su obrađivane teme poput: finansiranje sportskih programa, mapiranje sportske infrastrukture, strateško planiranje...

 Sportski savez Petrovac prepoznat je od strane gostiju kao jedan od najbrojnijih teritorijalnih saveza, koji zahvaljujući odličnoj saradnji sa opštinom, aktivno učestvuje u promociji, unapređenju i razvoju sporta, kao i povećanju obuhvata dece i mladih u sportskim aktivnostima.

Sastanku su prisustvovali, pored lokalnog sportskog saveza, i predstavnici 11 saveza iz okruženja.

To Top