Petrovčanin osvojio dve medalje za reprezentaciju Srbije

Petrovac

Sport

Petrovčanin osvojio dve medalje za reprezentaciju Srbije

Foto: Sportski Savez Srbije

How Good Of A Friend Are You Really?

Reprezentacija Srbije u sportskom obaranju ruke učestvovala je na Evropskom prvenstvu u Bukureštu, a jedan od takmičara bio je Petrovčanin Radiša Milojković.

Po prvi put od 2015. godine, od kada reprezentacija Srbije učestvuje na evropskim prvenstvima u sportskom obaranju ruke, reprezentativcu su uspeli da osvoje medalje i to ukupno osam. Srbiju je predstavljalo šest takmičara.

Radiša Milojković iz Petrovca na Mlavi bio je najbolji u kategoriji desna ruka grand master i treći u kategoriji leva ruka grand master do 100 kilograma.

Aleksandar Stanković iz Surdulice je osvojio prvo mesto u kategoriji desna ruka juniori i treće mesto leva ruka juniori do 85 kilograma, Jovana Arnautović iz Šapca je bila druga u kategoriji desna ruka junior do 70 kilograma, a Veljko Petrović iz Surdulice je zauzeo treće mesto - desna ruka juniori do 80 kilograma. Jelena Uzelac iz Novog Sada je osvojila srebro u kategoriji leva ruka masteri do 70 kilograma, kao i Ivan Veselić iz Valjeva u kategoriji leva ruka seniori do 110 kilograma.

Reprezentaciju Srbije u narednom periodu očekuje Svetski kup u Zagrebu početkom jula, početkom avgusta Evropski kup u Slovačkoj i u oktobru Svetsko prvenstvo u Antaliji u Turskoj.

Inače srpski sportski savez za obaranje ruke postoji od 2009. godine, a u poslednje tri godine odlično radi na promociji ovog sporta u Srbiji. Organizuje više takmičenja po celoj Srbiji i sve više mladih počinje da se bavi ovim sportom.

To Top