PK „Vukan“ predstavio svoje aktivnosti učenicima u Kostolcu (FOTO, VIDEO)

Požarevac

Događaji

PK „Vukan“ predstavio svoje aktivnosti učenicima u Kostolcu (FOTO, VIDEO)

Foto: T. S.

How Good Of A Friend Are You Really?

Planinarski klub „Vukan“ Požarevac danas je đacima u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Kostolcu prezentovao svoje aktivnosti.

Članovi „Vukana“ predstavili su učenicima deo svoje opreme, pokazali su im kako se koristi, a sve u cilju da privuku mlade da im se pridruže i zaljube u planinarenje. Učenicima su podeljeni i flajeri sa savetima kako da postanu planinari.

„Cilj Planinarskog kluba „Vukan“ jeste da decu iz osnovnih škola odvojimo od mobilnih telefona, kompjutera, da budu sa nama, da se druže i obiđu sve ono što je lepo videti“, rekao je Novica Mitić, predsednik Planinarskog kluba “Vukan” i dodao da ovi trenuci ostaju u trajnom sećanju.

Sunčica Marković, direktorka OŠ „Jovan Cvijić“ Kostolac, rekla je da ova obrazovna ustanova proteklih godina ima lepu saradnju sa Planinarskim klubom „Vukan“.

„Oni koji nisu bili na ranijim događajima imaće prilike da učestvuju u nekim narednim, jer je „Vukan“ zainteresovan za to da i dalje organizujemo slične akcije i da se vratimo prirodi i u njoj uživamo, da udišemo čist vazduh, pešačimo, da naše mišiće razvijamo...“, rekla je direktorka.

Sunčica Marković i Novica Mitić       

Dušan Blagojević iz Sportskog centra Požarevac, rekao je da se ova ustanova uvek trudi da omogući mališanima da se što više i bolje bave fizičkim aktivnostima.

„Pored planinarenja postoje još neke sekcije kao što su alpinizam ili sportsko penjanje, a mi ćemo u Sportskom centru Požarevac pokušati da napravimo veštačku stenu, gde ćete moći da vežbate penjanje“, rekao je Blagojević.

Dušan Blagojević

Planinarski klub „Vukan“ svoje aktivnosti je već prezentovao u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Požarevcu, gde je bilo prisutno više od 200 učenika, a današnjem događaju u Kostolcu odazvalo se više od 300 đaka. U narednom periodu požarevački planinarski klub planira da nastavi slične prezentacije u školama.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

To Top