Pobednik 40. Majske gitarijade „Radiomasiv“ iz Beograda

Požarevac

Zabava

Pobednik 40. Majske gitarijade „Radiomasiv“ iz Beograda

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Jubilarna 40. Majska gitarijada održana je danas na Moravskoj laguni.

U takmičarskom delu programa nastupilo je šest bendova koje je ocenjivao žiri u sledećem sastavu: Bane Lokner, predsednik žirija, Bojan Gačević, Nenad Petrović i Marko Veljković, članovi žirija.

Za pobednika 40.Majske gitarijade žiri je proglasio bend „Radiomasiv“ iz Beograda. Pobedniku je pripala nagrada u iznosu od 50.000 dinara i čast da nastupa na otvaranju gitarijade sledeće godine.

Pobednici 40.Majske gitarijade

Drugo mesto i nagradu od 30.000 dinara osvojio je bend „X Machine“ iz Mladenovca,  dok je treće mesto pripalo požarevačkom bendu „Mast“, kao i nagrada od 20.000 dinara.

Povodom 40 godina gitarijade ove godine dodeljena je i specijalna nagrada. Katarina Friščić iz benda „Havarija“ proglašena je za najboljeg bubnjara, a kao nagradu dobila je kahon, šestostrani drveni perkusioni instrument.

U revijalnom delu programa nastupili su “Short report” iz Novog Sada, pobednik 39. Majske gitarijade, “Sanitarium” i “Kobold”. Posebnu pažnju publike privukao je nastup dvanaestogodišnjeg bubnjara Petra Milutinovića iz Lazarevca.

Kao glavni gosti nastupili su “Del arno bend” i “Samostalni referenti”.

To Top